20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Drentse dag van de Architectuur

Drenthe, méér dan mooi!

Genre: Congres

Vrijdag 15 september a.s. is de Drentse Dag van de Architectuur, georganiseerd door ArchitectuurPunt Drenthe in samenwerking met Libau en Stichting Berlagehuis Usquert.

Drenthe is – misschien wel – de mooiste provincie van ons land, maar dat staat onder druk. Het aanzien van Drenthe, maar ook de Drentse omgevingskwaliteit in brede zin, zijn belangrijke aandachtspunten bij de toekomstige grote veranderingen in het landschap. Wat betekent het toenemende ruimtebeslag door onder andere distributiecentra en (duurzame) energiewinning voor enerzijds natuur en anderzijds woningbouw, en voor die heel eigen ruimtelijke kwaliteit én de leefbaarheid van Drenthe?

Tijdens de Dag van de Architectuur verkennen we onder het motto ‘Drenthe, méér dan mooi!’ deze vragen. In de ochtend (aanvang 10.00 uur) staat het landschap centraal middels een fietsexcursie ‘Assen aan de Aa’. In de middag (aanvang 13.00 uur) gaat het vooral om het stedelijk gebied, de omgevingskwaliteit en de woningbouwopgave; met als afsluiting de presentatie en uitreiking van de Drentse ArchitectuurPrijs 2023.

Het meemaken van deze bijzondere dag is kosteloos, op een bijdrage van €15,- voor de lunch na. Maar u kunt ook óf alleen de landschapsexcursie ’s ochtends, óf het congres ’s middags bijwonen!

Inschrijfformulier

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets