20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

De Wolf en de 7 Geitenwollensokjes (8+)

Stanley Burleson, Joris van Veldhoven e.a.

Genre: Jeugd/familie

Een gelukkig typisch Jordanees ‘geitengezin’, bestaande uit vader, moeder en zeven kinderen (Geitenwollensokjes). De vader is opgegroeid in een weeshuis en lijdt aan ‘lycantropie’ oftewel weerwolfziekte. Een ziekte die door een vader wordt doorgegeven aan het zevende kind, mits dat kind van het mannelijke geslacht is. Hij heeft dit geheim echter nooit met iemand gedeeld, zelfs niet met zijn vrouw.
Als het volle maan is verandert vader in een weerwolf en een weerwolf is altijd op zoek naar slachtoffers. Hij is bang dat hij zijn eigen gezin iets aan zal doen en daarom verdwijnt hij als het volle maan wordt. Hij vertelt zijn vrouw nooit waar hij heen gaat. Zij tolereert, gek genoeg , zijn onverklaarbare gedrag. Niet omdat het haar niet interesseert, maar meer omdat ze met haar onhandelbare ‘Geitenwollensokjes’ haar handen vol heeft. Om er zeker van te zijn dat hij terugkeert, bindt zij vader bij ieder afscheid haar dierbare rode zakdoek om zijn nek. Moeder laat de kinderen de afwezigheid van hun vader vergeten door ze het sprookje van ‘De wolf en de zeven geitjes’ te vertellen, niet wetende dat er een echte wolf op de loer ligt…..
Een combinatie van het sprookje ‘De Wolf en de zeven geitjes’ en de mythe ‘Lycaon als weerwolf’; met het happy end van een sprookje en de tragische afloop van een mythe.

Gratis creatief voorprogramma: Alle kinderen die deze voorstelling bezoeken zijn vanaf een uur voor aanvang van harte welkom bij ons gratis voorprogramma. In het souterrain kun je vanaf 14:00 uur onder begeleiding aan de slag rondom het thema ‘gedaanteverandering’. (Deze activiteit maakt onderdeel uit van de NXT Lab activiteiten van DNK-NXT.)

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

De spelers van De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes vragen advies aan een bekende Nederlander

Tips van… Brigitte Kaandorp

Tips van… Richard Groenendijk

Tips van… Carlo Boszhard

Tips van…Pia Douwes

Tips van… Karin Bloemen

Jolijn Henneman past op…