20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

De Vertalingen

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex

Genre: Muziektheater

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex vertaalden 20 iconische popsongs uit de 60’er en 70’er jaren van de vorige eeuw. Liedjes van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young. In dit theaterconcert worden ze bijgestaan door Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool). De zangeressen Stephanie Struijk en Vera van der Poel doen om beurten mee als speciale gast.

In ‘De Vertalingen’ onthullen Kees, Paul en JP het verborgen verhaal achter elk lied. En vertellen over hun zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling – niet in de laatste plaats – ook een ode aan de Nederlandse taal.

gastzangeres

In DNK is Vera van der Poel van de partij als gastzangeres. Vera (ook bekend onder de naam Divera) houdt van muzikaal avontuur. In haar solowerk heeft ze een fraaie mix gevonden tussen pop en jazz. Niet verwonderlijk dus dat ze een bewonderaar blijkt van Joni Mitchell, een verwante artieste, aan wie ze in haar gastrol bij ‘De Vertalingen’ speciale aandacht schenkt. Nog onlangs deed zij samen met gitarist Andreas Suntrop een korte theatertour ‘All I Want is Joni’, als een tribute voor de Canadese icoon.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets