20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous Liaisons

Genre: Toneel

Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: ‘Dangerous Liaisons’ heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een grote toneelhit. Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op het toneel; als graaf Valmont en markiezin De Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. De achttiende-eeuwse brievenroman van Pierre Choderlos de Laclos werd door de verfilming van Christopher Hampton in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door acteurs die dubbelrollen spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Het levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #MeToo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

Tjitske Reidinga en Mark Rietman zaten 10 februari aan tafel bij OP1. Bekijk het fragment hier.

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

"De bewerking van Marcel Otten is een fenomenaal tekstbouwwerk, een mix van rauwe, expliciete taal en Franse elegantie en dat vraagt om voortreffelijke tekstacteurs."

Volkskrant

"Mark Rietman en Tjitske Reidinga zijn aan elkaar gewaagd, maar het is Rietman die de show steelt. Als hij zijn vleierijen uitspreekt, dan druppelen de woorden als honing van zijn lippen, terwijl voelbaar blijft hoe zelfvoldaan, achterbaks en monsterlijk hij is."

NRC

"In Rietmans performance krijgt Marcel Ottens smeuïge vertaling er een heel vocabulaire bij. Zijn ‘uhms’, ‘oh’s’ en ‘ah’s’ klinken nu eens instemmend, dan weer gevleid of verlekkerd. De meedogenloze manipulator die zwelgt in zijn macht, Rietman speelt hem met achteloze perfectie."

Parool