20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Concert herdenking 75 jaar vrijheid

Quatuor pour la fin de temps

Genre: Klassiek

Ter herdenking van 75 jaar vrijheid biedt Muziekkamer Assen u graag een bijzonder concert aan. En wel-ke muziek is daarvoor meer geschikt dan het Quatuor pour la Fin du Temps van de Franse componist Olivier Messiaen? Geschreven en voor het eerst uitgevoerd in januari 1941 in een ijzig Duits krijgsgevan-genkamp, past het stuk uitstekend in deze herdenking. Het werk heeft zijn wortels in de gruwelijkhe-den van de tweede wereldoorlog, maar de thema’s die de muziek laat horen – de pijn, het geloof, maar ook de hoop – maken dat het een stuk is dat ook in de huidige tijd uiterst relevant en ontroerend is.

Dit wordt nog eens versterkt door de samenstelling van het ensemble, Quatuor Æternum. De (groten-deels) jonge, zeer talentvolle musici uit verschillende continenten (Japan, VS, Portugal en Nederland) laten zien en horen dat er hoop geput kan worden uit het overbruggen van grenzen en verschillen.

De musici zullen het werk kort voor u inleiden, waarna het Quatuor zal klinken. Het concert heeft geen pauze en zal tegen 12.30 uur afgelopen zijn. Wij nodigen u aansluitend graag uit om bij een drankje nog even na te praten. Raadpleeg de website www.muziekkamer.nl voor (veel meer) achtergrondinformatie over de muziek en de musici.

Een concert met een grote emotionele diepgang, dat een volle zaal verdient en dat u niet wilt missen!

Quatuor Æternum:
Bailey Wantuch (VS) – viool
Marta Xavier (Portugal) – klarinet
Mai Miyagaki (Japan) – piano
Arjen Vredenberg (Nederland) – cello

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets