20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

BRAM

Kompagnie Kistemaker

Genre: Muziektheater

In ‘BRAM’ – de Oerol-hit van 2023 – gaan Karlijn Kistemaker en Daniel Cornelissen op ontdekkingstocht door Daniels familiegeschiedenis. Was zijn oma Brammetje Cox een vooruitstrevende feminist? Een compromisloze kunstenaar? Een harteloze moeder? En wie is eigenlijk Daniels verdwenen opa? In een verrassende geluidswereld, met een stiekeme rol voor een foley-artist, wordt een Brabants familieverhaal van mythische proporties verteld. En er zijn cassettebandjes. Veel cassettebandjes.

De Eindhovense Maria Croonen (1934-1998) gooit haar leven van huisvrouw en tandartsassistente om en wordt autodidact beeldend kunstenaar. Langzaamaan transformeert ze in Brammetje Cox. Ze leeft voor de kunst, maar is ook een alleenstaande moeder met vier kinderen. Ze maakt radicale keuzes, die niet zonder gevolgen blijven. Daniel en Karlijn blikken terug op haar leven, gaan in gesprek met betrokkenen van toen, maar raken steeds verder verstrikt in een web van meningen en verhalen. “Een boeiend portret.” (NRC ****)

selecteer datum en tijd

"een boeiend portret"

NRC

"Bram is een voorstelling die steeds meer diepgang krijgt, zeker als de emoties en persoonlijke ervaringen van de acteurs het stuk binnensluipen”

Brabants Dagblad

“Cornelissen is een technisch zeer sterke speler die sensitief en ingeleefd spel plaatst tegenover de aardse, droogkomische podiumpresentatie van Kistemaker”

Theaterkrant

prijzen

Rang 1

  • DNK Ontdekkaart € 10,00
  • Normaal € 21,50

Rang 2

  • Normaal € 10,75

arrangementen en aanbiedingen

U kunt verschillende opties kiezen en arrangementen boeken bij deze voorstelling.
Deze komt u automatisch tegen in het bestelproces.