20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

ASSER PRAAT

Genre: Special

‘Asser Praat’ is een serie praatshows over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is. Bernd Otter en Kars Klok presenteren, als leden van de Asser Historische Vereniging, alweer het vierde seizoen. In DNK vertellen verrassende gasten aan de hand van oude foto’s en filmpjes over bijzondere gebeurtenissen óf gewoon over zichzelf. Vaste prik van ‘Asser Praat’ zijn de miniquiz, de positief kritische noot van Bert Naarding, muziek door het duo Van Luie Kees – met o.a. het Asser Praatlied – én de gemoedelijke sfeer. Want meepraten mag. Uiteraard verzorgen Kars Klok en Bernd Otter weer de presentatie. 
De laatste editie van het vierde seizoen van deze praatshow over Assen en de Assenaren in Theater DNK wordt een bijzondere.  Op 13 april is het 75 jaar geleden dat Assen is bevrijd en dat vraagt om een speciaal programma. Want is alles al bekend over die oorlog en de bevrijding? Nee dus.

Asser Praat – zondag 15 maart: de Tweede Wereldoorlog
Kolonel Harold de Jong vertelt in deze editie hoe de stad 75 jaar geleden is bevrijd. De beelden van Canadese militairen die de stad innemen zijn genoegzaam bekend, maar De Jong heeft net een boek  met als titel “Franse para’s in Drenthe”  gepresenteerd over de belangwekkende maar vergeten rol van Franse parachutisten daarbij. Hij zoomt speciaal voor Asser Praat in op hun acties in en rond Assen.

En dan is er de niet eerder vertoonde film “Bommen op Assen” over een van de ernstigste oorlogsgebeurtenissen in de stad: het bombardement op de Esstraat in 1941. Daarbij zijn zeven mensen om het leven gekomen. In de film komen inmiddels overleden ooggetuigen aan het woord.

Daarmee houdt het niet op, want leerlingen van Dr. Nassaucollege Penta en de Emmaschool komen vertellen over ‘hun’ monumenten. Omdat Asser Praat altijd gevarieerd is wordt aandacht besteed aan een ander fenomeen, namelijk het Festival Vrouwenfilms dat nu als Internationaal Filmfestival Assen het veertigjarig bestaan viert.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets