20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Bernd Otter en Kars Klok

Asser Praat

Genre: Special

Asser Praat, de talkshow over Assen en hoe het zo gekomen is, staat 27 september in het teken van de Tweede Wereldoorlog. In grote lijn wordt het programma gevolgd dat voor 15 maart was bedacht.

Kolonel  Harold de Jong komt vertellen hoe de stad 75 jaar geleden is bevrijd. De beelden van Canadese militairen die de stad innemen zijn bekend, maar De Jong heeft net een boek  met de titel Franse para’s in Drenthe gepresenteerd over de vergeten rol van Franse parachutisten daarbij. En dan is er de niet eerder vertoonde film Bommen op Assen over een van de ernstigste oorlogsgebeurtenissen in de stad: het bombardement op de Esstraat in 1941. Daarbij zijn zeven mensen om het leven gekomen. In de film komen inmiddels overleden ooggetuigen aan het woord. Daarmee houdt het niet op, want leerlingen van Dr. Nassaucollege Penta en de Emmaschool komen vertellen over ‘hun’ monumenten.

Uiteraard test een miniquiz de historische kennis van Assen, Bert Naarding spreekt een kritisch slotwoord en duo Van Luie Kees lardeert als altijd het programma met een aantal toepasselijke liedjes. Dit alles en nog wat meer vindt plaats in een gemoedelijke sfeer, waarin meepraten mag. De presentatie is in handen van Kars Klok en Bernd Otter.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets