20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Asser Praat

Bernd Otter en Kars Klok

Genre: Special

We hebben er even op moeten wachten, maar de praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is,  beleeft zondag 13 maart de volgende editie. Presentatoren Kars Klok en Bernd Otter nemen, als leden van de Asser Historische Vereniging,  Assenaren graag mee in het verhaal van hun stad.

Wie ‘Asser Praat’ bezoekt beleeft een zondagmiddag met korte interviews, minilezingen, oude foto’s, een quiz en een positief kritische column. Wat kunnen we deze zondag verwachten?
Wie graag herinnerd wordt aan het winkelen in de jaren ’50 en ’60 mag vooral niet missen. Koos van der Kuijl neemt de bezoekers verhalend mee op zijn tocht ‘van wieg tot graf’; wat in dit geval staat voor het kinderwagenparadijs en de steenhouwerij destijds aan de Singelstraat.

Het Asserbos komt aan bod in een ode aan grondlegger Wolter Hendrik Hofstede door ‘bosgids’ Marten van Dijken. En leerlingen van de Maria in Campisschool belichten de Middeleeuwse wortels van de naam van hun school.

Muziek van het Asser duo Van Luie Kees, de column van oud-theaterdirecteur Bert Naarding en de miniquiz over de Asser geschiedenis completeren het programma. De presentatoren waken ervoor dat het nooit hoogdravend wordt en altijd gemoedelijk. En meepraten wordt gewaardeerd.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets