20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Asser Praat

Bernd Otter & Kars Klok

Genre: Special

In Asser Praat komt zondag 24 april kunstenaar Sam Drukker (1957) langs om te vertellen over zijn Asser herinneringen. Hij is opgegroeid in Assen en maker van onder meer het Joods monument. Ook de conservenfabriek Wilco en de geschiedenis van Peelo komen ruimschoots aan bod. Voor beide geldt dat ze een belangrijke plek hebben in de stadsgeschiedenis. De Wilco als werkgever van duizenden Assenaren, die er hun brood of alleen het beleg verdienden en Peelo als dorp dat de bewoningsgeschiedenis van de gemeente Assen tenminste 3000 jaar geleden laat beginnen.

De praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is heeft daarmee drie onderwerpen om naar uit te kijken. Oud-werknemer van de Wilco Wim Gelling vertelt wat hij weet over het reilen en zeilen van opkomst en ondergang van Willemsen Conservenfabriek, gelardeerd met niet eerder vertoonde  foto’s. Tjitske Woud-van Bon en Boele Geerts zijn voor een binnenkort te verschijnen boek diep in de geschiedenis van Peelo en zijn bewoners gedoken en vertellen over de uitzonderlijke rijke historie en de dagelijkse gang van zaken toen het huidige gehucht nog een dorpje was. Hun optreden in Asser Praat wordt een voorproefje van een reünie en activiteiten voor de huidige wijkbewoners.

Het wordt de laatste editie van het eerste lustrum van Asser Praat. Deze keer weer met muziek van Van Luie Kees. De quiz voor en na de pauze test ieders kennis over de stad en zijn historie.

Bernd Otter en Kars Klok presenteren als leden van de Asser Historische Vereniging deze middag. Het blijft altijd gemoedelijk. En meepraten wordt gewaardeerd.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets