20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Aphranova + Martijje

Noordelijk Halfrond

Genre: Muziek

Deze avond staat in het teken van Noordelijke talenten. De band Aphranova en de Drentse ‘lady of jazz’ Martijje staan samen in een double-bill programma op de bühne.

Aphranova is een band met female power aan het front, die jazzpop,fusion en acid jazz combineert en persoonlijke verhalen vertelt die klinken als een mix van Sade meets Incognito, met smaken van Steely Dan, Becca Stevens en ambient sferen van Mathias Eick. Vlak voor de Lockdown, begin 2020 verscheen Aphranova’s debuutalbum The Crossing die lovend in de vakpers werd ontvangen.

“Alles aan The Crossing ademt melodie, harmonie en de zucht naar eigen identiteit, binnen de haalbare en uitvoerbare grenzen. (…) En dat klinkt uitermate fascinerend.” – Kees Smallegange, OOR.

Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan haar geprezen debuutalbum ‘Drezz’ (2009), een samenvoeging van Drents en jazz. Maar met haar heldere, warme stem zingt ze ook moeiteloos pop en samba, bijvoorbeeld op ‘Evenwicht’ (2015) waarmee ze de streektaalprijs binnensleepte. Op haar nieuwe album ‘Zicht’ klinkt de blues door. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in Grolloo.

Martijje kijkt vooruit, want er is altijd hoop of ergens een mooi uitzicht. Laat je meenemen door de zangeres en haar band naar het Drenthe van nu.

Kijk voor meer achtergronden en muziek op de websites van Aphranaova en Martijje.

 

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

Martijje & Aphranova