20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

30 jaar Drents Jeugdorkest

Het Drents Jeugdorkest is een jong, dynamisch orkest vol met enthousiaste amateurmuzikanten uit Drenthe en omstreken. Het orkest bestaat inmiddels al dertig jaar en heeft naam gemaakt in Drenthe, maar ook daarbuiten. Het hoofddoel van het orkest is het enthousiast maken van jonge muzikanten. Dit doet het Drents Jeugdorkest door middel van het organiseren van jeugddagen door heel Drenthe waarbij iedereen die wil mee mag spelen en mag ervaren hoe leuk het is om met allemaal leeftijdsgenoten muziek en plezier te maken!

Het repertoire bestaat uit verschillende soorten muziek; van klassiek tot lichte popmuziek, voor elk wat wils! Orkestleden kunnen naast het muziek maken zich ook ontwikkelen op organisatorisch vlak. Als lid kun je meewerken met verschillende commissies, bijvoorbeeld de tourneecommissie of de sponsorcommissie. Het orkest heeft meegewerkt aan talloze projecten, prijzen gewonnen op internationale concoursen en concerten gegeven in binnen- en buitenland. De laatste jaren heeft het orkest bijvoorbeeld ook meegewerkt aan het project The Armed Man en het Verloren Transport Jaarlijks gaat het orkest op tournee. Daarnaast hebben zij in verschillende landen in Europa van zich laten horen. In dit jubileumjaar staat er een bijzondere reis naar Israƫl op de planning. Ook heeft het orkest in de zomer van 2017 nog een eerste prijs behaald op het internationale muziekfestival in Rastede.

(Dit concert is geprogrammeerd bij DNK door een extern gezelschap en maakt geen onderdeel uit van onze reguliere programmering.)

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets