20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Open Huis

Het dwaalt in Assen (gratis)

Genre: Special

Op vrijdag 23 september zet De Nieuwe Kolk haar deuren wagenwijd open, zodat iedereen kennis kan maken met het cultureel centrum. Neem een kijkje achter de schermen, loop mee met een interessante rondleiding, ontspan in de bibliotheek of geniet van een hapje of drankje in het TheaterCafé.

Ben jij geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dat komt goed uit. Want tijdens het open huis van DNK kom je ogen en oren te kort. Er is van alles te beleven voor jong en oud in de bioscoop, de bibliotheek en de theaterzalen. Maar ook in het cultuurportaal en in de foyers. En zelfs de backstage, kleedkamers en de artiestenfoyer zijn tijdens het open huis geopend voor publiek.

Tijdens het open huis van DNK kun je genieten van muziek, er zijn verhalen in woord en beeld, er wordt gedanst, en de mensen van de techniek brengen een spectaculaire trekkenwandshow*. Zelf kun je op de foto als musical- of filmster en meedoen aan een workshop theaterimprovisatie. Geniet van interessante verhalen die je hoort maar ook zelf maakt! Creatieve kinderen kunnen een lampje knutselen of aan de slag met een molentje met glow effect.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat al je zintuigen geprikkeld worden tijdens ons Open Huis. Wat kun je zoal verwachten?

Programma

Er is genoeg te doen, beleven en bekijken! Download hier de programmaflyer.

Doen
In het Theatercafé laten niemand minder dan The Full Minties van zich horen. Geniet van hun meerstemmige zang, een vrolijk en authentiek geluid, een uitbundige show en een bovenmatige passie voor “The Great King of Rock and Roll” Mr. Elvis Presley! Maar dat is niet alles, op het Ontmoetingsplein stap je de wereld van VR (Virtual Reality) en die van laaggeletterdheid in en ervaar je hoe ‘gewone’ teksten als onbegrijpelijk kunnen worden ervaren. Natuurlijk wordt er ook geknutseld, in DNK-NXT kan je bij NXT Lab je eigen lampje of molentje met glow effect maken!

Beleven
Beleef ‘Wat vertel je me nu’! Neem plaats in de treincoupés in de Bibliotheek en ga in gesprek met één van onze bijzondere gasten door een menu samen te stellen. Een introducerend praatje als voorgerecht, een verhaal (gedicht, boek, anekdote) als hoofdgerecht, en een gezamenlijk gesprek over het verhaal en elkaar als toetje. Je krijgt toch nooit genoeg van verhalen?! Ook van dans krijgen wij nooit genoeg, en Jan Postema Dansstudio ook niet. Kijk mee naar een spectaculaire dansperformance gegeven door Jan Postema Equality, het hoogste wedstrijdteam van de dansschool! Je vindt ze in de Van Gorcum Zaal.

Er valt, naast dit alles, nog veel meer te beleven! Ga bijvoorbeeld langs bij iPut op het Ontmoetingsplein en ontdek welke verhalen de sprookjesachtige put zal vertellen, ga langs bij de KostuumBooth om als een echte artiest op de foto te gaan en geniet ’s avonds mee van het gezellige Kampvuurconcert gegeven door Jason Staal.

Kijken
Geniet van filmmuziek die gespeeld wordt op de piano in de bioscoopfoyer en bekijk trailers waarin de mooiste effecten en Laser Vision kwaliteit terug te zien zijn. In het theater zie je een heuse trekkenwandshow*, waarmee het team techniek je de meest fantastische snufjes laat zien waar je normaal helemaal niets van meekrijgt. Ook geniet je van een optreden van actrice Lisanne Dijkstra. Een nieuw avontuur aangaan? Dat kan tijdens Improvisatietheater. Theaterdocent Elise van der Laan leert je de kneepjes van het vak, zodat jij straks niet onderdoet voor De Lama’s!

Natuurlijk kunnen de Partybazen niet ontbreken, dit mobiele muzikale trio zorgt voor een instant party!

Meepraten op social media? Gebruik de hashtag #HetKolktinAssen. We zien er naar uit je te ontmoeten!

* Met een trekkenwand worden de decorstukken opgetild en gewisseld tijdens voorstellingen.

datum, tijd & locatie

Het Open Huis vindt plaats op vrijdag 23 september van 16:00 tot 20:00 in De Nieuwe Kolk.

De toegang is gratis.

jubileumweekend

In het weekend van 22 tot en met 25 september viert cultureel centrum De Nieuwe Kolk (DNK) haar 10-jarig bestaan. Onder de noemer ‘Het kolkt in Assen’ worden er vele activiteiten georganiseerd. Het ‘Open Huis’ is onderdeel van het 10-jarig Jubileumweekend van De Nieuwe Kolk.

Kom jij de wereld ontdekken in De Nieuwe Kolk tijdens het jubileumweekend? Kijk voor het gehele programma op dnk.nl/10jaar.

Dit event staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze events ga je naar agenda & tickets