20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Assen licht op

Het glowt in Assen (gratis)

In het weekend van 22 tot en met 25 september viert cultureel centrum De Nieuwe Kolk (DNK) haar 10-jarig bestaan. Onder de noemer ‘Het Kolkt in Assen’ worden er vele activiteiten georganiseerd. Een van die activiteiten is ‘Assen licht op’ een 3-daags gratis lichtfestival. 

Op verschillende plekken in de stad zijn unieke lichtkunstwerken te bewonderen. Bijvoorbeeld ‘Firefly Field’, een betoverende lichtinstallatie van honderden vliegende lichtpunten die de bewegingen van vuurvliegjes simuleren, maar ook het lichtkunstwerk ‘Flessenpost’ dat bestaat uit drijvende flessen gevuld met complimenten en ‘Super Nova’ dat de kijker een rustgevende ervaring van kleur biedt. Je blijft kijken naar de 24 wielen die allemaal een eigen ‘leven’ leiden.
Route & Plattegrond

Deelname aan ‘Assen licht op’ is eenvoudig. Download de route, inclusief plattegrond, en loop ongeveer 1 km door de stad. Liever een papieren exemplaar? Haal de plattegrond dan op bij de balie van DNK. Op de route van ‘Assen licht op’ kun je de spectaculaire lichtacts bewonderen. Vermoeide voeten gekregen? Plof neer bij een van de vele lokale horeca-ondernemers voor een hapje en een drankje.

datum, tijd & locatie

‘Assen licht op’ vindt plaats van 22 tot en met 25 september, tussen 20:00 tot 23:00, in de binnenstad van Assen.

De toegang is gratis.

deel je foto met #HetKolktinAssen

DNK organiseert tijdens ‘Assen licht op’ een online fotowedstrijd. Bezoekers van het lichtfestival kunnen hun foto’s delen via Instagram en Facebook met de hashtag #HetkolktinAssen. De mooiste, grappigste of kunstzinnigste foto’s worden na afloop van het jubileumweekend uitvergroot, geprint en tentoongesteld in de centrale hal van De Nieuwe Kolk.
fotowedstrijd

jubileumweekend

In het weekend van 22 tot en met 25 september viert cultureel centrum De Nieuwe Kolk (DNK) haar 10-jarig bestaan. Onder de noemer ‘Het kolkt in Assen’ worden er vele activiteiten georganiseerd. ‘Assen Licht Op’ is onderdeel van het 10-jarig Jubileumweekend van De Nieuwe Kolk.

Kom jij de wereld ontdekken in De Nieuwe Kolk tijdens het jubileumweekend? Kijk voor het gehele programma op dnk.nl/10jaar.

Dit event staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze events ga je naar agenda & tickets

‘Firefly Field’ is een betoverende lichtinstallatie van honderden vliegende punten van licht die de bewegingen van vuurvliegjes simuleren. Gloeiend, dartelend, zwevend over het platsoen.

Artist: Toer

Infuse

Artist: Hyper Collective
Locatie: Koopmansplein

Laat bij Infuse het licht tot je komen, een kalme blik op technologie. De lichtgevende kubussen creëren een moment van bezinning. Of geniet simpelweg van het licht om je heen.

Flessenpost

Artist: StudioOOK
Locatie: Kop van de Vaart

Drijvende lichtinstallatie bestaande uit flessen met complimenten. Het kolken van het water wordt zichtbaar in de beweging van het licht. Elke lichtgevende fles bevat een uniek compliment voor een unieke Assenaar.

SuperNova

Artist: Sculptor Void
Locatie: Jozefkerk

Een kleurrijke kinetische trip. Een rustgevende kinetische ervaring van kleur. Dit psychedelisch-kinetische kunstwerk moet de bezoeker ervaren. De stille autonome beweging van de wielen geeft de meeste bezoekers de drang om verder te kijken.

Waaiend Licht

Artist: DNK + kinderen uit Assen
Locatie: De Nieuwe Kolk

‘Waaiend licht’ is een uitgelichte installatie van windmolentjes geknutseld door kinderen uit Assen. Laat je inspireren door de unieke, handgemaakte draaiende molentjes.