20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Workshop: Nieuwe perspectieven (docu)

Podium

Regie: Eugenie Jansen, Albert Elings Speelduur: 180 min Pauze: nee

Deze workshop leert je om op een andere manier naar je filmproject en maakproces te kijken. Als je als documentaire filmmaker een (onaffe) film of een fragment of een schets daarvan laat zien, wil je natuurlijk graag weten of iemand het mooi vond. Oordelen kunnen nuttig zijn, maar vaak heb je toch meer aan een analyse, of aan een kijkervaring, dan aan een mening.

Hoe kun je de feedback die je krijgt beter sturen? Wat zeg je voorafgaand wel en wat niet? En waarom is het zinloos om te gaan discussiëren? In deze workshop nemen we aan de hand van een aantal voorbeelden die door de deelnemers zelf zijn ingebracht, het geven en ontvangen van verschillende feedbackmethodes onder de loep.

Eugenie Jansen is regisseur van zowel fictie als documentairefilms, en opereert vaak in het spanningsveld tussen die twee. Albert Elings is een documentairemaker en film editor. Samen met Eugenie Jansen maakte hij een aantal documentaires, waarvan Voorland de juryprijs op het Documentaire Film Festival in Yamagata won. Eugenie en Albert geven ook workshops (soms samen, soms apart) aan studenten van film- en kunstacademies, en op diverse internationale filmfestivals.

Deze workshop maakt deel uit van het Talent & Industry-programma. Kosten voor het bijwonen van de workshop zijn inbegrepen bij de makerspas. Losse tickets à 8 euro zijn verkrijgbaar tijdens de reguliere kaartverkoop (vanaf 22 februari).