20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Blackbird Blackbird Blackberry

Spotlight

Regie: Elene Naveriani Speelduur: 110 min Pauze: nee Genre: drama

Etero koestert haar vrijheid evenveel als haar winkel en de bramen die ze plukt. In haar Georgische dorp is ze het middelpunt van geroddel omdat ze geen man heeft, maar ze is trots op haar onconventionele leven. Tot ze als een blok valt voor leverancier Murman. Na 48 jaar maagdelijkheid en ongebondenheid komt Etero plots in een gepassioneerde romance terecht, en komt ze voor de onvermijdelijke keuze: alleen door of samen? Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigengereide vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de bevrijdende zelfstandigheid van alleen zijn. Blackbird Blackbird Blackberry is een film vol geduld en gevoel, met veel liefde voor het hoofdpersonage, zeer sterk gespeeld door Eka Chavleishvili.

De Georgische filmmaker Elene Naveriani merkte in een interview op dat de seksualiteit van vrouwen vanaf een bepaalde leeftijd niet meer lijkt te bestaan, en dat hoe verder weg je van de stad komt, hoe meer rigide en conservatief de maatschappij is. Precies in zo’n dorp, tussen traditie en moderner leven, maakt Naveriani Etero en haar seksualiteit volop zichtbaar – een ontdekking waardoor Etero zich op prachtige wijze bevrijdt.

Let op: De wettelijke leeftijdskeuring, 16 jaar, wordt strikt nageleefd. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je helaas geen toegang bij voorstellingen van 16 jaar en ouder, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle wordt om legitimatie gevraagd.

selecteer datum en tijd

NL = Nederlands gesproken | OV = Originele Versie (met Nederlandse ondertiteling) | LSR = Laser Vision
Let op: Tickets zijn uitsluitend online te koop | Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Eerstvolgende update: