20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Nationale Voorleeslunch

Op de Nationale Ouderendag vindt voor de elfde keer de Nationale Voorleeslunch plaats. Ook dit jaar kun je er ook bij DNK weer aan meedoen. Tijdens een smakelijke lunch op het Ontmoetingsplein in De Nieuwe Kolk luister je onder meer naar het Nationale Voorleeslunchverhaal. Het Voorleeslunchverhaal wordt dit jaar geschreven door Ronald Giphart. Er wordt  voorgelezen door Judith Regendorp (RTV Drenthe), Brunhilde Kuijper (ZO34!) en Renate Snoeijing (Huus van de Taol). Ook Kinderburgemeester Seb Fledderus leest een verhaaltje voor.

Het luisteren naar een mooi verhaal of gedicht geeft niet alleen ontspanning. Als het zelf lezen niet (makkelijk) meer gaat, dan kun je door voorgelezen te worden toch genieten van verhalen.

De lunch wordt mede mogelijk gemaakt door Mennega Catering.

De Nationale Voorleeslunch
De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Sinds 2013 werken bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land samen om op Nationale Ouderendag een Voorleeslunch voor ouderen te organiseren. Op alle deelnemende locaties wordt daarbij het Nationale Voorleeslunchverhaal voorgelezen.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activiteiten ga je naar agenda & tickets