20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

INKT op locatie met Valentijn de Heer

GEANNULEERD

Genre: Literair

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal achter een boek of wil je meer weten over een auteur? Dan is INKT er voor jou. INKT is hét programma waarin lezers en schrijvers elkaar ontmoeten. Op dinsdag 9 april is schrijver en zorgmedewerker Valentijn de Heer te gast bij boekhandel Van der Velde om alles te vertellen over zijn roman ‘Beste mevrouw Eva’. Valentijn de Heer publiceerde eerder al korte verhalen, dit is zijn eerste roman.  

Op het omslag van ‘Beste mevrouw Eva’ prijkt het houten huisje van schrijver Maarten Biesheuvel, wiens vrouw Eva heette. Uit interviews blijkt dat Valentijn de Heer vroeger bij de Biesheuvels over de vloer kwam en dat het boek verschillende autobiografische elementen bevat. 

Elias woont met zijn ouders in een welgestelde wijk van Leiden. Als hij een verstandelijk beperkt broertje krijgt, veranderen de toch al moeizame verhoudingen binnen het gezin. Zijn vader wordt steeds gewelddadiger en zijn moeder is niet bij machte om hem en zijn broertje te beschermen. Elias kruipt meer en meer in een ouderrol. Hij neemt de zorg voor zijn broer op zich, bekommert zich om het welzijn van zijn moeder en is iedere dag bezig zijn vader te behagen.

Buitenshuis houdt hij de schijn van een gelukkig gezin op. Hij vindt zijn toevlucht een paar straten verderop, in het houten huis van een ouder echtpaar. Er ontstaat een band tussen hem en Eva, aan wie hij zijn thuissituatie toevertrouwt. Haar huis wordt zijn droomland, dé plek waar hij hoopt voor altijd te blijven. Als op een dag de kinderbescherming bij het gezin op de stoep staat, blijkt alles waar Elias zijn hoop op had gevestigd een illusie.

Met medewerking van: Van der Velde boeken

Ben je Comfort of Premium lid dan krijg je korting op deze activiteit. De kortingsoptie is automatisch zichtbaar wanneer je ingelogd bent in je DNK account. Nog geen lid? Klik dan hier voor informatie over onze lidmaatschappen.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activiteiten ga je naar agenda & tickets