20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Dokter in de zaal

Hart- en vaatziekten bij vrouwen

Genre: Informatief

Veel mensen hebben wel eens gehoord van de symptomen van een hartinfarct: een drukkend gevoel op de borst, een knijpend gevoel in de linkerbovenarm, zweten en misselijkheid. Maar wist je dat dit vooral de klachten zijn die mannen ervaren als ze een hartinfarct hebben? En dat vrouwen vaak andere – veel minder bekende – klachten hebben bij een hartinfarct?

Om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, heeft de Hartstichting Dress Red Day in het leven geroepen. Dit jaar valt deze dag op 29 september en op die avond staat de talkshow Dokter in de Zaal in het teken van dit onderwerp. Judith Regendorp gaat in gesprek met cardioloog Tabita Valentijn, psycholoog Christine Tak en fysiotherapeut Agnieta de Bruin van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Ze gaan het hebben over hart- en vaatziekten bij vrouwen, hoe je deze kunt herkennen en wat de invloed is van stress op het vrouwenhart. Ook geven zij tips hoe je om kunt gaan met stress.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK en het WZA samen organiseren. Tijdens zo’n talkshowavond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Wat zijn bijvoorbeeld de symptomen en welke behandelingen zijn er mogelijk? Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Draag iets roods
Op Dress Red Day wordt iedereen opgeroepen om rode kleding te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Als bezoeker van Dokter in de zaal mag je vanavond in het rood komen, het is uiteraard niet verplicht.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets