20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Dokter in de zaal

narcose, verdoving of ruggenprik?

Genre: Actualiteit

Als je in het ziekenhuis een operatie, behandeling of onderzoek ondergaat, dan is er vaak ook een anesthesioloog bij aanwezig. Een anesthesioloog is de arts die ervoor zorgt dat iemand de juiste verdoving en pijnstilling krijgt. Hierdoor voelt de patiënt geen of minder pijn. Toch zijn sommige mensen wat huiverig voor het werk van een anesthesioloog. Ze zijn bijvoorbeeld bang voor een narcose of zien er erg tegenop om een ruggenprik te krijgen. Ook al zijn deze vormen van verdoving juist erg veilig.

Op dinsdag 14 maart vertellen anesthesiologen Cees Willems en Bas Brand van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen meer over de verschillende vormen van verdoving en hoe na een operatie de pijn kan worden bestreden. Waarbij ze dieper ingaan op de misverstanden die er rondom verdoving bestaan. Daarnaast leggen ze uit hoe hun werk het herstel van een patiënt kan bevorderen.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de Zaal, die DNK in samenwerking met het WZA organiseert. Tijdens zo’n talkshowavond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets