20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Kars Klok & Bernd Otter

Asser Praat

Genre: Special

Wie wel eens over de Zuiderbegraafplaats in Assen wandelt kent de slingerpaden onder de oude bomen waar de herinneringen liggen aan mensen die Assen groot hebben gemaakt. Deze boeiende plek heeft vele verhalen in zich; Marten Mulder komt er in de eerste Asser Praat van 2024 over vertellen. Met aandacht voor de soms po√ętische grafteksten.

De variatie in het praatprogramma over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is garandeert dat verbazing, verwondering en nieuwsgierigheid elkaar afwisselen. Zo komt Berend van Vemde vertellen over zijn werk als wijkagent. Een tijd waarin hij veel gezien en meegemaakt heeft. Hij zal vertellen over hoe je met pepernoten sociale rampen kunt bezweren en hoe Assen-Oost de status van meest sociale wijk verdient.

In Asser Praat is er altijd aandacht voor muzikaal talent. Muziekvereniging Oranje uit Assen vaardigt hun jongste talenten af; de Orange Kids Band is al druk aan het oefenen. Dit beginnersorkest voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar bestaat inmiddels 15 jaar. Nadat de jonge musici hun muziekdiploma A hebben behaald mogen ze meedoen met de Orange Youth Band (10-18 jaar), waarna ze doorstromen naar de fanfare.

Meer muziek komt van het duo Van Luie Kees, ofwel Robert Jan van Hoogdalem en Arwin Warners. Zij verrassen elke editie met speciaal voor de gelegenheid geschreven liedjes. In de pauze kun je meedoen aan de wie-kent-Assen-quiz en vaste commentator Bert Naarding bespreekt met het publiek een actueel onderwerp. Met zijn column heeft hij het laatste woord.

Presentatoren Bernd Otter en Kars Klok zorgen dat het gemoedelijk blijft, zodat het makkelijk meepraten is.

Een pauzedrankje is bij de ticketprijs inbegrepen.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activiteiten ga je naar agenda & tickets