20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

.

Yes, Kinderboekenfestival TimBoekToe
komt er weer aan!

Het belooft weer een prachtige editie te worden! Droom jij ook wel eens over later, over wat voor beroep je zou willen doen? Lijkt schrijver worden je wel wat, wetenschapper, of misschien wil je proberen om een bekende Youtuber te worden? Tijdens TimBoekToe kan je inspiratie opdoen, je laten meevoeren langs de leukste beroepen en volop fantaseren over later.

TimBoekToe met Dylan Haegens en bekende schrijvers!
Zondag 17 oktober staat DNK in het teken van Kinderboekenfestival TimBoekToe, dit jaar in het thema van de Kinderboekenweek ‘worden wat je wil’. Er wordt groots uitgepakt met optredens, workshops, meet & greets én een spetterende line-up. Niemand minder dan bekende Youtuber Dylan Haegens maakt zijn opwachting tijdens TimBoekToe. Hij doet een Q&A en vertelt over zijn beroep als Youtuber. Ook staan er bekende schrijvers en illustrators voor je klaar met mooie verhalen, quizzen en workshops. Zo ontmoet je schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Bette Westera, schrijvers Job van Gelder, Marloes Morshuis, Marlies Slegers en Annet Jacobs. Illustrators Marijke Klompmaker en Mies van Hout zijn ook van de partij met een inspirerend optreden. Lees hieronder meer over de schrijvers.

Let op: in verband met ziekte kan het optreden van Marc ter Horst helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd, schrijfster Annet Jacobs geeft in zijn plaats een inspirerend optreden. 

Dit jaar zijn er twee verschillende programma’s: voor kinderen van 5 t/m 7 jaar (rood) 
én voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (blauw). Hieronder vind je meer informatie over beide programma’s.

Dylan Haegens maakt bij beide programma’s zijn opwachting. Ook valt er naast de optredens genoeg te beleven op het festival! Teken bijvoorbeeld met illustrator Anne Stalinski jouw droom-beroep, bezoek het kleurfeest, maak een reuzengedicht met Kasper Peters, duik in de wereld van Virtual Reality in het JackLab en nog veel meer!

Programma  |  5 t/m 7 jaar

Job van Gelder debuteert tijdens deze Kinderboekenweek met zijn boek ‘Later wil ik klein worden’, een eigenzinnig en fantasievol boek over wat jij later zou kunnen worden. Hij vertelt je alles over zijn boek tijdens het festival en laat je alvast fantaseren over alles wat jij laten zou kunnen worden. Heb jij al een idee?!

Het optreden van illustrator Marijke Klompmaker mag je ook zeker niet missen. Klompmaker kan prachtig illustreren is dan ook de winnaar van de literatuurprijs Zilveren Penseel 2021 voor het boek ‘Alles Wat Was’, daarnaast is ze genomineerd voor de Gouden Penseel. Luister je mee naar haar verhaal?

Mies van Hout werkt al jaren als illustrator en grafisch vormgever. Je hebt haar illustraties vast en zeker al eens voorbij zien komen in de mooiste kinderboeken. Tijdens TimBoekToe vertelt ze over de boeken ‘Ik weet wat ik worden wil’ en ‘Was ik maar’, wat perfect aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. Mies vertelt, tekent en geeft een tekenworkshop.

Programma  |  8  t/m 12 jaar

Bette Westera schrijft gedichten, liedjes verhalen en kinderboeken. En wat heel bijzonder is, is dat Bette dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk geschreven heeft! Dat wordt vast en zeker een inspirerend optreden. Bette doet een quiz over Vikingen (wat weet jij over Vikingen en hun gewoonten?), leest voor en signeert.

Schrijfster Marloes Morshuis vertelt waarom ze haar verhalen schrijft, hoe ze op ideeën komt en ook leest ze voor. Je mag haar natuurlijk ook alles vragen, lastige vragen zijn haar favoriet. Misschien ben jij na dit optreden wel overtuigd om later schrijver te worden, wie weet!

Marlies Slegers droomde er al van kinds af aan van om schrijfster te worden. En dat is gelukt! Laat je tijdens TimBoekToe inspireren door haar verhaal. Ze vertelt over haar boeken waarin ze haar hoofdpersonages de leukste beroepen geeft en over haar ervaringen als schrijfster.

Tot slot is ook schrijver van informatieve kinderboeken Marc ter Horst van de partij. Hij laat zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een boek voor diegenen die ook graag schrijver willen worden, óf hoe je een wetenschapper wordt voor alle ontdekkers onder ons.

Verhalen, film en tijdmachines
Naast de optredens van de verschillende auteurs is er nog veel meer te beleven deze middag. Benieuwd naar het volledige programma? Hou dan deze pagina in de gaten.

Klik hier voor meer info & actuele maatregelen