20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Wat Ik Worden Wil

Podcast

Droomde jij vroeger weleens van een carrière als danser, popster of schrijver? Over hoe het zou zijn om op een podium te staan voor duizend man publiek of je naam op de kaft van een boek te zien staan? In de Wat Ik Worden Wil-podcast spreken we de mensen die ervoor hebben gekozen om die droom achterna te jagen. Beluister hieronder de afleveringen.

afleveringen

Wat Ik Worden Wil - aflevering 4 - danser Harold Luya

Als je danser Harold Luya ziet optreden vallen zijn kracht en souplesse direct op. Daaronder schuilt niet alleen een flexibel lichaam, maar ook een flexibele geest.

Die heeft hij nodig om in de top van internationale danswereld te kunnen blijven bewegen, om met de grilligheid van een repetitieproces om te gaan en om de noodzakelijke offers in zijn privéleven te kunnen brengen.

In aflevering 4 neemt Harold ons mee in de wervelwind van het leven van een danser, hoewel hij in zijn omgeving soms moet uitleggen wat het precies inhoudt om ‘alleen maar te dansen’.

Wat Ik Worden Wil - aflevering 3 - festivaldirecteur Dago Houben

Volgens de moeder van festivaldirecteur Dago Houben heeft hij een autoriteitsprobleem. Gelukkig is hij daarom zélf de baas bij Eurosonic/Noorderslag.

Binnen de evenementenorganisatie heeft hij al veel verschillende rollen bekleed. Daaruit valt een sterke voorkeur op voor de fase van het opbouwen en uitvergroten van een festival.

Aflevering 3 van de Wat Ik Worden Wil-podcast van DNK gaat over het kennen van je rol en overzicht bewaren zodat iedereen zijn taak het beste kan vervullen. Maar tegelijkertijd over het kunnen doorgroeien naar nieuwe functies en verantwoordelijkheden. Van midden op de vloer staan, naar de de scepter zwaaien in de directiekamer.

Wat Ik Worden Wil - aflevering 2 - actrice Anniek Pheifer

Nergens minder dan op het podium van De Nieuwe Kolk is bij actrice Anniek Pheifer de liefde voor theater geboren. Al jong besefte ze dat wat zij daar op toneel deed, iets teweeg bracht bij de mensen in de zaal. Nog altijd vindt zij het verkleden en doen-alsof het leukste aan haar vak.

Direct vanaf de middelbare school ging ze naar de toneelschool en sindsdien werkt ze als actrice. Ze legt uit wat volgens haar de rol van geluk, talent, een gun-factor en hard werken is geweest in haar carrière.

In aflevering 2 van de Wat Ik Worden Wil-podcast van DNK haalt ze verder de meest voorkomende misverstanden over acteren en de glamour van de film- en televisiewereld onderuit. Maar ze beschrijft ook de magie van op het toneel staan.

Wat Ik Worden Wil - aflevering 1 - kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk

Als kind zag schrijver Pieter Koolwijk de wereld van de mensen die op televisie kwamen, boeken schreven en in films acteerden, als inwoners van een andere plek dan waar hij zijn leven leidde. Je werd geen popster, acteur of muzikant, maar boekhouder of verpleegkundige. Nu loopt hij er zelf rond, als bekende kinderboekenschrijver, die optredens geeft en verschijnt in talkshows.

Op zijn 37ste publiceerde hij zijn eerste boek en staat nu pas, nadat hij vorig jaar de Gouden Griffel won, op het punt om zijn deeltijdbaan als ICT’er definitief vaarwel te zeggen en fulltime schrijver te worden.

In aflevering 1 van de Wat Ik Worden Wil-podcast van DNK, praten we over het gedisciplineerde pad dat hij heeft afgelegd en wat hij andere werkenden met schrijfambities zou aanraden.

trailer

Wat Ik Worden Wil - trailer

Van kinderboekenschrijver tot festivaldirecteur. Voor veruit de meeste mensen die dromen van een creatief beroep is het niet weggelegd om hoofdrollen in Nederlandse films te krijgen. Of over de hele wereld te dansen in gelauwerde voorstellingen. En de meeste schrijvers die al een manuscript gepubliceerd krijgen, winnen geen Gouden Griffel. In de Wat Ik Worden Wil-podcast gaan twee DNK-medewerkers in op de misverstanden, clichés, discipline, mooie momenten die het werk in de spotlights met zich meebrengt. Zij praten met kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk, actrice Anniek Pheifer, festivaldirecteur Dago Houben en danser Harold Luya. Die leggen uit hoe ingewikkeld het kan zijn om bij de bruiloft van hun familieleden te kunnen zijn of tijdens een barbecue met vrienden vroeg te willen vertrekken, omdat ze worden bevangen door een vlaag inspiratie. En ze geven tips voor iedereen die graag een creatief beroep zou willen uitoefenen.

beschikbaar op o.a. spotify | google podcasts | apple podcasts

podcast

Wat kunnen wij als mensen met een ‘gewone baan’ van gelauwerde professionals leren over motivatie, inspiratie en doorzettingsvermogen? En zijn er ook voor ons nog mogelijkheid om toch de stap te zetten naar die ene droombaan? Wat Ik Worden Wil is een podcast van DNK Assen, voor iedereen met een doodnormale of juist hoogst uitzonderlijke baan, die vroeger wellicht droomde van iets heel anders.

Productie DNK & Podgront, Montage & interviews Daphne Smets, Muziek Jelle van Aanholt, Voice-over Laura Baas