20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Maand van de Geschiedenis over Oost/West

In oktober is het de Maand van de Geschiedenis. In deze maand staat heel Nederland in het teken van geschiedenis, want door het ontdekken van gister begrijpen we vandaag. Dit jaar staat specifiek het thema Oost/West centraal. Met het thema wordt er op zoek gegaan naar verhalen over ontmoetingen, bijvoorbeeld tussen de slavenhandelaar en de tot slaaf gemaakte, tussen Stalin en Roosevelt en tussen de Achterhoeker en de Amsterdammer.

In Bibliotheek DNK vind je bij de wereld Cultuur en Literatuur een divers aantal boeken over geschiedenis. Ook ligt de gehele maand het Maand van de Geschiedenis-magazine in de Bibliotheek. Deze mag je gratis meenemen. In het magazine staan onder andere achtergrondartikelen over het thema Oost/West, een interview met Abdelkader Benali (schrijver van het essay Maand van de Geschiedenis 2020 genaamd ‘Reizigers van een nieuwe tijd’) en columns. Wil je zelf actief in de geschiedenis duiken, dan kan dat ook. Op Delpher.nl vind je allerlei bronnen uit de 17e tot de 21e eeuw.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis wordt op 25 oktober in het radioprogramma ‘OVT’ de Libris Geschiedenis Prijs 2020 uitgereikt. Voor deze prijs komen 5 genomineerde boeken in aanmerking, waaronder ‘Liever dier dan mens. Een overlevingsverhaal’ van Pieter van Os en ‘Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners’ van Eva Vriend.

Wil je meer weten over de Maand van de Geschiedenis? Kijk dan op maandvandegeschiedenis.nl.