over het theater

theatertickets bestellen

Je kunt op verschillende manieren kaarten kopen. Het snelste en goedkoopste is online bestellen. Je kiest zelf je stoelen in de theaterzaal, ontvangt direct na betaling je e-tickets in je mailbox en je betaalt geen reserveringskosten. Betaalwijze: iDeal, Podium Cadeaukaart en creditkaart.

Je kunt ook telefonisch kaarten kopen (088-0128550, maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur). De reserveringskosten zijn hierbij € 1,50 per ticket, met een maximum van € 15,00 per bestelling. Bij e-tickets gelden geen verzendkosten, bij fysieke kaarten € 3,50 per bestelling.

Voor het kopen van kaarten aan de deur kun je van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur terecht bij onze balie in het Cultuur Portaal. Dit kan ook bij voorstellingen ‘s avonds vanaf 19.00 uur of overdag één uur voor aanvang van de voorstelling.

Annuleren van kaarten
Gekochte kaarten worden in principe niet teruggenomen. In bijzondere gevallen kun je je kaarten omruilen voor een tegoedbon. In dit geval wordt er € 2,00 per kaartje aan annuleringskosten in rekening gebracht. Deze tegoedbon is 1 jaar geldig. We ontvangen je annulering het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk tot één dag voor de voorstelling 's middags vóór 16.00 uur.

Prijzen
Bij de entreeprijs is gebruik van de bewaakte garderobe (verplicht i.v.m. brandweervoorschriften) en een pauzedrankje inbegrepen, tenzij anders aangegeven. Je kunt je pauzedrankje halen bij onze zelfbedieningsbuffetten of bij de bars op de eerste verdieping. Bij een voorstelling zonder pauze staat je drankje na afloop van de voorstelling klaar.

Houders van CJP en ICO VIPCARD krijgen € 2,00 korting op de meeste voorstellingen in de Grote Zaal en Rabo Zaal. Kinderen t/m 12 jaar krijgen korting op geselecteerde voorstellingen. Dit staat bij de betreffende voorstellingen vermeld. Voor houders van de Kleine Zaal Kaart en voor studenten gelden speciale kortingen.

Jongeren onder de 21 jaar krijgen een uur voor aanvang van bijna alle theatervoorstelling 50% korting.

Wachtlijst
Wanneer een voorstelling uitverkocht is, kun je je op de website inschrijven voor de wachtlijst. Als er plaatsen vrijkomen, nemen wij contact met je op. We doen dit het liefst telefonisch, vul daarom je telefoonnummer in op je profielpagina.

seizoensbrochure

De brochure van het lopende kun je afhalen bij de Informatiebalie in het Cultuur Portaal van De Nieuwe Kolk. Vrienden van DNK en frequente bezoekers kregen de nieuwe brochure op dinsdag 14 mei 2019 op de mat. Wil jij dat ook? Vul dan dit formulier in. De brochure van het theaterseizoen 2018-2019 kun je ook hier online doorbladeren.

vier het leven

Ben je op een leeftijd dat het lastiger of minder leuk wordt om (alleen) naar het theater te gaan? Dan maken wij het samen met stichting Vier het Leven mogelijk om van voorstellingen of concerten te blijven genieten. Elke drie maanden ontvang je een programma met een gevarieerd aanbod aan voorstellingen. Op de gekozen voorstellingsdag word je thuis opgehaald door een gastvrouw/heer van Vier het Leven en in het theater verwelkomd met koffie of thee. Samen met anderen geniet je van de voorstelling en in de pauze staat er een drankje voor je klaar. Je gastvrouw/heer brengt je weer veilig thuis. Meer informatie vind je op de website van Vier het Leven of je kunt bellen met 035 524 51 56.

mindervaliden

Rolstoelen
Voor mindervalide bezoekers is De Nieuwe Kolk goed toegankelijk. Aan de voorkant van het gebouw is een invalideningang. In de parkeergarage onder De Nieuwe Kolk zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Vanuit de parkeergarage kun je via de lift de centrale hal bereiken. Beide theaterzalen zijn met lift en/of hellingbaan bereikbaar. In de zalen zijn twee rijen gelijkvloers, voor de overige rijen moeten treden worden belopen. Elke theaterzaal beschikt over vier rolstoelplaatsen. Het boeken van deze plaatsen kan door (telefonisch) contact op te nemen met de theaterkassa op 088 - 012 85 50. Het theater van DNK beschikt tevens over meerdere mindervalidentoiletten.

Ringleiding
Het theater beschikt over een ringleidingsysteem voor slechthorenden in de zalen van theater en bioscoop. Indien je daarvan gebruik wilt maken kun je dit voorafgaand aan de voorstelling aangeven bij de theaterkassa/informatiebalie. Je krijgt dan een ontvangstkastje overhandigd, waarop een koptelefoon kan worden aangesloten. Ook is het mogelijk een lus op het ontvangstkastje aan te sluiten, die het signaal doorstuurt naar een eigen hoortoestel. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

kleine zaal kaarten

Gek op de vaak originele en vernieuwende voorstellingen in de Rabo Zaal? Met je persoonlijke Kleine Zaal Kaart kun je onbeperkt naar binnen! Met de nieuwe Kleine Zaal Kaart kun je voor € 155,00 (voor Vrienden: € 135,00) ruim 70 voorstellingen in de Rabo Zaal bezoeken. Er is een beperkt aantal Kleine Zaal Kaarten beschikbaar, dus wacht niet te lang met bestellen!

Zo werkt het:
• Je bestelt via 088 012 88 88 of aan de kassa de Kleine Zaal Kaart voor het seizoen '18-'19.
• Je reserveert steeds vanaf een maand voor een voorstelling je ticket (online of aan de kassa). Je plek is dus nog niet standaard gegarandeerd bij elke voorstelling in de Rabo Zaal met de aanschaf van de kaart; je dient per voorstelling te reserveren!
• Er worden geen plaatsen geblokkeerd voor de Kleine Zaal Kaart houders. Het kan dus voorkomen dat een voorstelling is uitverkocht en je deze niet kunt bezoeken.
• Indien een voorstelling wegens succes wordt verplaatst naar de Grote Zaal eerder dan een maand voor de datum van de voorstelling, dan is de Kleine Zaal Kaart hiervoor niet geldig.
• De Kleine Zaal Kaart is niet geldig bij verhuringen en voorstellingen georganiseerd door derden. Je vindt deze informatie terug op onze website bij de informatie over de betreffende voorstelling.