DNK in Assen is met ruim 500.000 bezoekers per jaar voor bibliotheek, bioscoop en theater het grootste cultuurhuis van Assen en omstreken. De organisatie is gevestigd in het indrukwekkende gebouw De Nieuwe Kolk aan de Weiersstraat in Assen.

Vanaf 1 januari 2017 zijn Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk , voorheen zelfstandige organisaties, gefuseerd onder de naam DNK. We zetten in op het vergroten van ons publieksbereik met de verschillende diensten die DNK levert op het gebied van podiumkunst, informatie, literatuur, film, horeca en zakelijke mogelijkheden. Er zijn talloze mogelijkheden binnen handbereik als gevolg van de fusie.
DNK staat voor plezier, ontspanning, ontroering en vermaak. Op die manier probeert DNK tegemoet te komen aan de behoeftes van de inwoners van Drenthe en dat kun je ervaren tijdens het brede aanbod aan multimedia, voorstellingen en activiteiten door het jaar heen.

Lees hieronder meer over onze organisatie, directie en management en de Raad van Toezicht.

de organisatie

De organisatie is opgebouwd uit twee afdelingen met een ondersteuning van stafdiensten. De directie bestaat uit een persoon, versterkt door de managers van beide afdelingen en de controller. Enerzijds is er de afdeling Publieksservices en Faciliteiten die uitvoering geeft aan de dagelijkse dienstverlening. De afdeling bestaat onder meer uit medewerkers horeca, bibliotheek, ticketing, faciliteiten en techniek. Daarnaast is er de afdeling Markt en Ontwikkeling waarin marketing en productontwikkeling zijn ondergebracht. De staf bestaat naast finance uit een drietal labelmanagers die de kwaliteit en borging van de oorspronkelijke labels bibliotheek, bioscoop en theater bestendigen.
De Raad van Toezicht is het toezichthoudend orgaan voor DNK. Onze Raad van Toezicht werkt volgens de de negen principes van de gouvernancecode.

DNK in het gebouw De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk biedt, sinds de opening in maart 2012, de Asser bevolking een keur aan activiteiten op cultureel gebied. Het gebouw werd ontworpen door De Zwarte Hond architecten. BAM Utiliteitsbouw regio Noord heeft dit project gerealiseerd in opdracht van de gemeente Assen op basis van een Design & Build contract.

Het project betrof de nieuwbouw van een multifunctioneel gebouw met een bruto vloeroppervlakte van circa 48.000 m². De Nieuwe Kolk biedt ruimte aan kunst en cultuur. Maar ook aan wonen en werken. De spil in dit multifunctionele gebouw is de openheid en logische verbinding tussen alle diensten met het Cultuurportaal. Dit is het centrale punt in het gebouw dat toegang biedt tot de Bibliotheek (genomineerd voor de titel mooiste bieb van 2012), de Bioscoop, het Drents Museum, het Theater en de ondergrondse parkeergarage en fietsenkelder. Daarnaast zijn er nog kantoorruimten en appartementen gerealiseerd in het complex.

Ruim dertig maanden is er gebouwd aan het nieuwe complex. Een zeer compacte bouwperiode, welke werd bewerkstelligd door het ontwerptraject voor een deel parallel aan de realisatie te plannen. De toepassing van BIM is bij deze aanpak cruciaal geweest. Hierdoor kon optimaal integraal worden gewerkt door alle ontwerppartijen, met een beperkt risico van informatie- en tijdverlies. BAM Utiliteitsbouw regio Noord was hoofdaannemer met integrale verantwoordelijkheid voor alle disciplines van ontwerp, advisering en bouwkundig, elektrotechnisch- en werktuigbouwkundige installaties en terreininrichting. De technische ontwikkeling en het projectmanagement van het werk is uitgevoerd op basis van een Design & Build contract.