BoekenFEST '19

BoekenFEST '19

UITVERKOCHT

Het leukste festival van het jaar komt er weer aangestormd, inclusief wapperende rode cape en bekende superheroes. Dit jaar staat het BoekenFEST namelijk in het teken van Super(wo)man. Op 30 maart is DNK dé plek waar supermannen- en vrouwen zich verzamelen om jou een bijzondere avond uit te bezorgen. En het belooft een avond voor in de boeken te worden!


In Amsterdam wordt de landelijke Boekenweek afgetrapt met het welbekende Boekenbal. Hier in Assen doen we het íets anders, wij sluiten de Boekenweek namelijk feestelijk af met het BoekenFEST! Een sfeervol festival bomvol bekende schrijvers, liveoptredens, swingende muziek, culinaire versnaperingen en vooral boeiende verhalen. Dit jaar is de line-up extra bijzonder met supervrouwen- en mannen zoals Daphne Deckers, Aaf Brandt Corstius, Bobbi Eden, Deborah Cabau, Ronald Giphart, Özcan Akyol en Lévi Weemoedt. Nieuwsgierig naar alle namen? Lees dan hieronder snel verder!

In samenwerking met het Drents Museum.

selecteer datum en tijd

Deze activiteit heb je helaas gemist. Gelukkig hebben we nog veel andere uitgaanstips, bekijk daarvoor onze agenda & tickets

DNK presents:

Super-wo-man-Daphne-Deckers

Daphne Deckers
SUPERWOMAN

Super-wo-man_Ronald-Giphart

Ronald Giphart
SUPERMAN

and many more...

Super-wo-man_Aaf-Brandt-Corstius

Aaf Brandt Corstius
SUPERWOMAN

stages

BoekenFEST Metropolis Stage

Metropolis Stage
In de thuisstad van Superman trappen we af met een optreden van auteur en astrocoach voor vrouwen Deborah Cabau. Ontdek je eigen superpower tijdens haar inspirerende speech. Schrijver en dichter Ilja Leonard Pfeijffer volgt. Het beregezellige slotoptreden wordt verzorgd door de vrienden Jean-Marc van Tol, Bert Natter, Ronald Giphart, Jerry Goossens, Wilbert Leering, Patrick Limpens en Robert Hora Siccama.

BoekenFEST Krypton Stage

Krypton Stage
Niemand minder dan Daphne Deckers, voormalig fotomodel, presentatrice, actrice, schrijfster én al jaren een van de meest gelezen columnisten van Nederland, opent Krypton Stage op heldhaftige wijze. Schrijfster, columniste en art director bij Zondag met Lubach Martine de Jong volgt. Als eerste blogger van Nederland heeft zij de boeken ‘De mannen van Raan’ en ‘De aanloopman’ geschreven. Özcan Akyol en Lévi Weemoedt sluiten af. Akyol (‘Eus’) koos zijn favoriete 70 gedichten uit de 400 versjes die Weemoedt schreef: ‘Pessimisme kun je leren’ werd gelijk een hit.

BoekenFEST DM Stage

KINK Stage 
Özcan Akyol
en Lévi Weemoedt verzorgen hun eerste optreden over ‘Pessimisme kun je leren’ op het podium van het Drents Museum in KINK. Vervolgens schittert ook Daphne Deckers op dit podium. Je wil tenslotte niets missen natuurlijk! Op het podium van KINK worden ook voordrachten gehouden van de schrijfwedstrijd 'ode aan de moeder de vrouw'.

BoekenFEST Daily Planet Stage

Daily Planet Stage
Carla de Jong en Josha Zwaan verschijnen op de redactie van de Daily Planet deze avond. Carla licht een tipje van de sluier op van haar nieuwste boek ‘Geheim leven’ en interviewt de schrijfster van het boek ‘Emma wil leven’ Josha Zwaan.

BoekenFEST North Stage

North Stage
Op de North Stage komen ‘the superwomen of the North’ samen. Annette van Ofwegen presenteert haar debuut ‘Overhoop’ en Lisette Jonkman haar nieuwste boek ‘Verknocht’ die op 9 april uitkomt.

BoekenFEST Justice League Stage

Justice League Stage
Astrocoach en auteur Deborah Cabau geeft een kijkje in de keuken van een professional op het gebied van astrologie. Kom erachter hoe astrologen de toekomst kunnen voorspellen aan de hand van software, ontdek hoe jouw horoscoop eruit ziet en stel al jouw astro-vragen! Fervent haakster, auteur en powervrouw Bobbi Eden speelt vervolgens graag nog een gezellig potje bingo met je op de Justice League Stage!

BoekenFEST Smallville Stage

Smallville Stage
Op de plek waar Superman zijn kinderjaren doorbracht is schrijfster, vertaalster, publiciste en redactrice Aaf Brandt Corstius te zien. Zij gaat tijdens haar optreden in op het moederschap en haar boek ‘Het jaar dat ik (2x) moeder werd’.

randprogrammering

Natuurlijk is er naast alle optredens op de verschillende stages nog veel meer vertier tijdens het BoekenFEST’19! Er worden opnamen gemaakt voor Kolkende Taal Late Night, de schrijvers geven signeersessies en je kunt hun boeken kopen bij de stand van Bruna, een workshop speedstylen volgen bij Blom Mode, een liefdesbrief op verzoek laten schrijven bij Lieke van den Krommenacker, smullen van culinair lekkers, genieten van mooie muziek van singer en songwriter Isa Zwart en swingen tijdens de afterparty met DJ Nanno!

meet the (super)men

Wekelijks komen ze samen om te praten, borrelen en eten. De week van 30 maart is niet anders, de locatie alleen wel: de Metropolis Stage op het BoekenFEST. Vrienden Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke), Bert Natter (Begeerte heeft ons aangeraakt, Goldberg), Ronald Giphart (verkocht meer dan een miljoen romans), Jerry Goossens (Tot bloed op het droge), Wilbert Leering, Patrick Limpens en Robert Hora Siccama hebben een ‘one of a kind’ optreden geschreven en zorgen voor een uur lang literair vermaak. Ze hebben beloofd alleen het aller-allerbeste uit hun werk te zullen voorlezen. Daarnaast worden zij op originele wijze aan de tand gevoeld over hun vrouwenkennis door Wilbert Leering. De voorstelling eindigt met een daverende quiz, waarin de vrouw in de literatuur centraal staat. De presentatie is in handen van Robert Siccama en de mystery guests zijn een eend en een kanarie!

v.l.n.r. Siccama, Leering, Natter, Limpens, Giphart, van Tol, Goossens

v.l.n.r. Siccama, Leering, Natter, Limpens, Giphart, van Tol, Goossens

timetable

BoekenFEST'19 wordt mede mogelijk gemaakt door

Sponsor BoekenFEST BeijkSponsor BoekenFEST Bij JaapSponsor BoekenFEST Blom ModeSponsor BoekenFESTSponsor BoekenFEST DecokaySponsor BoekenFEStSponsor BoekenFEST Uitgeverij van Gorcum Sponsor BoekenFEST Drukkerij van Gorcum Sponsor BoekenFEST Greenledwalls Sponsor BoekenFEST JenS Sponsor BoekenFEST Kink Sponsor BoekenFEST Triple-sSponsor BoekenFEST Bicat Wise 

ook sponsor worden?

voorgaande edities

BoekenFEST'17

BoekenFEST'17

CASE 11 MRT 2017 | FESTIVAL
bekijk case >

BoekenFEST'18

CASE 10 MRT 2018 | FESTIVAL
bekijk case >