Solo Stories

Emma wil leven

Solo Stories

Genre: Toneel

Emma is slim, sportief, grappig … en weegt veertig kilo. ‘Emma wil leven’, maar is volgens haar ouders en artsen ernstig ziek. Hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat sterker is: de stem van anorexia. Actrice Lisse Knaapen toont de twijfels, angsten en geestige observaties van een jonge vrouw die verlangt naar controle, maar daardoor die controle juist verliest. Gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius.

Check hier de aftermovie van de première!

Meer over dit onderwerp? Bezoek 19 maart de Derde Dinsdag over anorexia waarbij documentairemaakster Jessica Villerius haar verhaal vertelt. Kijk hier voor meer info & tickets.

“Regisseur Benno Hoogveld laat Knaapen snel schakelen van puberaal, naar normaal, naar kinderachtig, naar boos, in één vloeiende beweging. Knaapen gooit alles in de strijd. Lacht, huilt, fleemt, mat zich af, put zich uit.”

Theaterkrant

“Het stuk raakt je en hoewel je weet dat ze het niet heeft gehaald blijf je toch hopen dat ze wél beter wordt. Je voelt de onmacht.”
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Musicalsites

“Lisse weet het verhaal van Emma op een mooie manier én vol overtuiging over te brengen met als gevolg een ontroerd publiek”

Musicalreports