Noord Nederlands Toneel

Dorian

Noord Nederlands Toneel

schrijver: Javier Barcala | cast: Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Bien De Moor, Martijn de Rijk, Julia Akkermans, Olaf Ait Tami, Wout Brugge, Dio van Velden en Lin Scholten

Genre: Toneel

Zo’n 125 jaar na het verschijnen van ‘The Picture of Dorian Gray’ van Oscar Wilde is onze obsessie met jeugdigheid alleen maar toegenomen. Verliezen we onszelf daarbij niet uit het oog? En als we de hele tijd bezig zijn met onszelf, wat betekent dat voor onze relatie met de ander? Met dit uitgangspunt schreef Javier Barcala een toneelbewerking van de beroemde roman. Christophe Coppens maakt er een visueel spektakel van, waarbij de grenzen tussen theater, performance, kunst en literatuur vervagen.

Benieuwd waarom Christophe Coppens is uitgenodigd als gastregisseur? En nieuwsgierig hoe Bram zich voorbereidt op de rol van Dorian Grey? Check het hier!

Viktor (van Viktor&Rolf): "Dit verhaal van Oscar Wilde is natuurlijk van alle tijden, dat blijft ook een eeuw later nog boeiend. We zijn bovendien goed bevriend met regisseur Christophe Coppens. We hebben vorig jaar 'Foxie!' van hem gezien in Brussel, ik ben heel benieuwd om te zien wat hij hiermee gaat doen." (bron: seizoensbrochure Internationaal Theater Amsterdam)

Meral Polat: "Christophe Coppens vraagt zich af of we onszelf door onze persoonlijke ontwikkeling niet uit het oog verliezen. Zelf is hij heel groot geworden als modeontwerper, maar daar in 2012 abrupt mee gestopt om kunst te maken. De vragen die hij stelt in deze voorstelling komen voort uit wat hij zelf heeft gedaan: het verbranden van de identiteit om op die fundamenten iets nieuws te bouwen." (bron: seizoensbrochure Internationaal Theater Amsterdam)

de dialoog

Door SALAM is wereldvrede in zicht, dus NNT gaat met gastregisseur Christophe Coppens door naar de volgende voorstelling: Dorian. Een stuk over de obsessie met jeugdigheid en het gevoel dat je alles uit je leven gehaald moet hebben.

De aankondiging van een nieuwe voorstelling geeft stof tot nadenken. Niet alleen bij jou. Ook bij NNT. Met de losse gedachten en vrije associaties die ontstaan in de aanloop naar een voorstelling, maken ze 'De Dialoog'. Een tweemaandelijkse mail waarin we onze gedachten over een thema van de voorstelling met je delen. Meld je hier aan voor De Dialoog: http://bit.ly/2HfUKlz

NNT vindt het leuk om jouw reacties, tips, aanvullingen, verbeteringen, LexisNexis links en meer te ontvangen. Mail ze naar info@nnt.nl, dan nemen zij ze mee in de volgende Dialoog.

“Welbewust stuurt Coppens de voorstelling over de top, met door hemzelf ontworpen kostuums en uitzinnig decor, begeleid door rockmuziek. Het werkt.”
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

NRC

“Oscar Wilde, prototype van de excentrieke dandy, zou zich er vast mee hebben geamuseerd. 'Dorian' van het Noord Nederlands Toneel is de meest krankjorume bewerking ooit van diens enige roman, het klassiek geworden 'Het portret van Dorian Gray' uit 1890.”
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Trouw

“Dorian wordt gespeeld door Bram van der Heijden. Vanaf december trainde hij zich het schompes om een perfect lichaam te concipiëren. Gelukt!”
 • 1
 • 2
 • 3

Dagblad van het Noorden