20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Raif

Marlene Bakker

Genre: Muziek

Marlene Bakker is een opvallende verschijning. Als de persoonlijke songs op haar album iets duidelijk maken, is het dat Marlene Bakker de juiste snaar weet te raken. Warmte, romantiek, verlangen, weemoedigheid, troost, melancholie en kwetsbaarheid strijden in haar werk om voorrang.
Marlene en haar muzikanten spelen in deze voorstelling de liedjes van Raif, en daarnaast nemen ze het publiek met nieuwe liedjes mee in een wereld vol hypnotiserende hiplichten en wonderlijke witte wieven. Na dit optreden zul je met andere ogen naar Groningen kijken. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin de magie van het noorden en het aardse Gronings naadloos aansluit op hedendaagse indiepop.
Met RAIF won Marlene Bakker onder andere de DvhN-Streektaalprijs en de Bosklopper Bokaal voor beste Groningstalige single.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

“Een meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft en tot ver buiten de provinciegrenzen kan tillen. Het is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch.”

Dagblad van het Noorden

“Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.”

3voor12 radio

“Een klassieker binnen de streektaalmuziek. Alle loftuitingen zijn terecht. Deze plaat vol prachtige liedjes ontstijgt iedere categorisering.”

Meppeler Courant

Eindelijk weer naar het theater, wat een feestje! De sfeer was erg prettig en vertrouwd, ook al mochten er nog maar 30 mensen naar binnen. Ik moet toegeven, ondanks dat er extra huisregels zijn om ieders veiligheid te waarborgen, straalde de avond totaal geen beperking uit en paste het helemaal bij het theater van voor de pandemie. Bij mijn voorstellingsbezoek zaten we in een toneel-op-toneel opstelling. Dat betekent dat het publiek op het podium zit en er een klein podium voor de artiesten is gebouwd. Een hele bijzondere setting, want je deelt letterlijk het podium met de artiesten. Het theaterbezoek was al een fantastische beleving voordat de voorstelling begon, ik had het voor geen goud willen missen!

fragment uit recensie