20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Mansholt

Toneelgroep Jan Vos

Genre: Special

MANSHOLT was de eerste voorstelling van Toneelgroep Jan Vos. In de zomers van 2014 en 2015 speelde het stuk over voormalig eurocommissaris Sicco Mansholt met veel succes op tal van boerderijen. De voorstelling  werd door pers en publiek bejubeld. “Mansholt is een ontroerend pleidooi voor de liefde en idealisme, dat schrikbarend weinig aan urgentie heeft ingeboet”, schreef het Parool. Het Nederlands Theater Festival selecteerde het stuk als een van de beste voorstellingen van 2015.

HET VERHAAL
Het is 1972. Eurocommissaris Sicco Mansholt verandert op de valreep van zijn pensioen radicaal van koers en wordt fanatiek pleitbezorger van een kringloopeconomie. En terwijl de immer standvastige bestuurder verliefd wordt op zijn veel jongere stagiaire Petra Kelly en samen met haar op de barricades klimt, laat hij iedereen om zich heen in verbijstering achter.

ETEN
Bij de bestelling van de entreekaarten is het mogelijk een maaltijd bij te bestellen. Deze worden voorafgaand aan elke voorstelling verzorgd door een lokale cateraar (matinee of avondvoorstelling). Let op: op de dag van de (gratis toegankelijke) talkshow, waar u overigens wel voor dient te reserveren, zal de maaltijd bestaan uit huisgemaakte soep met brood.

LOCATIE
MANSHOLT is een voorstelling op locatie. In de speelperiode in Drenthe wordt de tent opgezet in Eelde bij: Kijkboerderij ’t Hoogeveld, Helmerdijk 71, 9761 VN Eelde

“Het is een verhaal dat verteld moet worden, en dat gebeurt kraakhelder, met prima acteerwerk.”
Dagblad van het Noorden

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

MANSHOLT is dit seizoen weer terug! Nu in een splinternieuwe tent, waarin het publiek beschut zit tegen weer en wind, volledig corona-proof, met een fantastisch uitzicht op het landschap rondom. De thematiek van MANSHOLT is actueler dan ooit: Nu we de klimaatverandering aan den lijve ondervinden en de stikstof-crisis acuut is, stelt het stuk een vraag waar niemand in de samenleving meer omheen kan: heb jij de moed om je leven te veranderen? En hebben wij, als maatschappij, de moed om een nieuwe koers te gaan varen? Een groot maatschappelijk thema in een persoonlijk verhaal over mensen in crisis.

Het stuk wordt gespeeld door Helmert Woudenberg (als Sicco Mansholt), José Kuijpers, Trudi Klever, Bart Klever, Stefanie van Leersum, Wim Bouwens en Tjeerd Bischoff. De regie is in handen van Jeroen van den Berg.

Toneelgroep Jan Vos maakte de afgelopen jaren een reeks succesvolle voorstellingen op locatie, zoals ‘Koning van het Grasland’ en het imposante drieluik ‘GAS’. Aangrijpend en meeslepend toneel, over gewone mensen in een wereld in verandering.