20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Koud Vuur – een leesvoorstelling

MusicalMakers & OpusOne

Genre: Musical

Met script in de hand, nieuw geproduceerde muziek en een veelbelovende cast presenteren we Koud Vuur. Een unieke kans om een inkijkje te krijgen in deze musical in wording, waarvan slechts op drie plaatsen in Nederland een leesvoorstelling te zien is. Een fase in het maakproces waarbij acteurs en makers zoeken naar o.a. de juist vorm en timing om er uiteindelijk en volwaardige productie van te maken.

Wat neem je mee van de generaties voor jou?
Wat geef je als ouders door aan je kinderen?
Kan de lijn van geweld ooit doorbroken worden?

Een jong stel gaat in relatietherapie. Emma is wit, Mingus is Moluks, al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede-uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft verbroken. Deze aanvallen worden intenser nu Emma zwanger is van hun eerste kind. Mingus vreest dat hij de blinde woede die hij geërfd heeft van zijn vader en grootvader, die als eerste generatie naar Nederland kwam, zal doorgeven aan zijn eigen zoon. Met hulp van de relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen, en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? Is zijn relatie met Emma nog te redden?
Een nieuwe musical over intergenerationeel trauma, over vaders en zonen, en hoe de ingrijpende nasleep van het koloniale tijdperk nog steeds voelbaar is in het leven van jonge mensen, hier en nu.

Daniël Cohen – Script & Regie
Roy Jonathans – Regie & Choreografie
Billy Maluw – Muzikale leiding
Jockey Latukolan – Choreografie

Na afloop van de leesvoorstelling is er een nagesprek met de makers.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

EEN LEESVOORSTELLING

Op West End en Broadway is het vanzelfsprekend dat het maken van nieuwe musicals tijd en aandacht kost. Zo zijn alle bekende musicals eerst off-Broadway getest voordat ze een hit werden.

Een creatieve lezing is een belangrijke stap in dit proces. Op deze manier kan al vroeg in het proces feedback van het publiek worden meegenomen. Zo kan de musical verder worden ontwikkeld tot een volwaardige productie.

DE SAMENWERKING

Koud Vuur wordt geproduceerd door OpusOne i.s.m. MusicalMakers. Beide organisaties zetten zich in voor de ontwikkeling van nieuwe Nederlandse musicals, om zo talent en nieuwe verhalen een podium te geven.