Def Americans

Johnny Cash - American Recordings

Def Americans

Genre: Muziek

Johnny Cash schreef in de jaren zestig en zeventig countrygeschiedenis en groeide uit tot een superster. Hij was een outlaw, die liedjes zong als een cowboy bij het kampvuur en befaamd werd met zijn optredens in gevangenissen. In de jaren negentig bracht Cash zijn ‘American Recordings’ uit en stond hij opnieuw volop in de schijnwerpers. De verzameling sober uitgevoerde akoestische songs wordt dan ook gezien als de kroon op zijn werk.

Def Americans was tijdens het Preuvenement in Assen al te zien met een veelbelovende preview van hun optreden in DNK. Ze blazen de songs met liefde en respect nieuw leven in en houdt zo de herinnering aan The Man in Black springlevend. Behalve ‘American Recordings’ kun je ook een waaier aan traditionals, gospels, American Songbook-materiaal en duetten van Cash en zijn vrouw June Carter verwachten.

foto's

recensies

"(...) wanneer DEF AMERICANS begint lijkt er geen doorkomen aan. Deze band is zeker onder het lokale publiek erg geliefd en dat is niet gek. Def Americans speelt alle hits van Johnny Cash op een zeer levendige wijze (...)."

3voor12

"Zou men de ogen sluiten dan zou men bij zweren dat het de echte zanger uit de Verenigde Staten betrof. De band benadert dan ook de songs genadeloos (...)"

Rockportaal