Bertolf

Soelaas

Bertolf

spel: Bertolf Lentink - contrabas: Dirk Schreuders – pedal steel & banjo: Rolf Verbaant - regie: Diederik van Vleuten

Genre: Muziek

“Er schijnen in hoofdlijnen twee soorten muziekluisteraars te zijn: mensen die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en mensen die muziek gebruiken als stemmingsregulator.
In Bertolf’s nieuwe theaterprogramma “Soelaas” onderzoekt hij hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft hij eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Of misschien allebei? En hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert?

Na succesvolle theaterstournees over de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young met zijn band Her Majesty, een tournee met Kasper van Kooten en zijn eerste eigen theaterprogramma ‘Bloedlijn’ (waarin hij zich, geregisseerd door Diederik van Vleuten, ontpopte tot erg prettige verteller) keert Bertolf nu terug in de theaters met een fonkelnieuw solo-album op zak.

Bertolf Lentink speelde in de band van Ilse DeLange, en z’n eigen solo-carriere explodeerde in 2008 met hitsingle “Another Day”. Hij won in 2010 een Zilveren Harp en maakte sindsdien vijf door pers en publiek erg goed ontvangen solo-albums.

In “Soelaas” speelt Bertolf naast veel songs van zijn nieuwe album ook de mooiste liedjes van z’n vorige platen en liedjes van zijn muzikale helden zoals Paul McCartney, Bob Dylan, Paul Simon, CSN&Y en Ron Sexsmith. Daarbij probeert hij zingend, spelend en vertellend soelaas te bieden, op zoek naar de schoonheid en de troost.

"Mooie middag bij albumpresentatie van Bertolf!!! Ga ergens kijken als je kan!"

Eric Corton op Twitter

"Hij is prachtig, het nieuwe album van Bertolf"

Leo Blokhuis op Twitter

"Nieuwe plaat van Bertolf is uit en is prrrachtig!"

Dolf Janssen op Twitter