20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Masterclass

Podium

Regie: I.s.m. Filmclub Groningen Speelduur: 60 min

Ook dit jaar kun je tijdens IFA de Masterclass bijwonen, waarin een filmprofessional uitgebreid over haar/zijn werk en het werkveld verteld. Deze masterclass is gewijd aan regisseur en scenarist Sia Hermanides, rijzende ster in de Nederlandse filmwereld. Haar werk focust op onderbelichte verhalen, met vaak vrouwelijke hoofdrollen.
Nadat ze cum laude afstudeerde aan de HKU, regisseerde ze succesvolle series als Voetbalmeisjes en Ninja Nanny (inmiddels verkocht aan meerdere landen). Ook de fictiefilm Afua, over stedelijke jongerencultuur, is goed ontvangen. Momenteel toert haar speelfilm White Berry, over een tiener met albinisme, langs de filmfestivals. Presentator René Duursma gaat met Hermanides in gesprek over haar werk.
Heb jij ook vragen over regisseren, samenwerken met een productiehuis, of ben je gewoon benieuwd naar het filmvak? Deel jouw vragen en opmerkingen!
White Berry is op zaterdag 11 maart om 16:15 uur te zien op IFA (zaal 3).
De IFA Masterclass organiseren we in samenwerking met Filmclub Groningen, een initiatief van Filmvereniging Groningen. Kijk voor meer informatie op: filmvereniginggroningen.nl