20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Masterclass: Floor van der Meulen & Mees Peijnenburg

Podium

Regie: Floor van der Meulen, Mees Peijnenburg Speelduur: 60 min Pauze: nee

Vaak praten we over de eerste film van de regisseur: het debuut, waarmee ze zich een weg (hopen te) banen in de filmwereld. Maar er wordt weinig gesproken over de moeilijke stap die daarna komt – het maken van een tweede film. Want hoe begin je opnieuw na het succes (of de teleurstelling) van een eerste film, waar je als maker misschien wel je hele hart in hebt uitgestort?

Floor van der Meulen, regisseur van de IFA 2023 Publiekswinnaar Pink Moon en de documentaire The Last Male on Earth, gaat in gesprek met Mees Peijnenburg, die Paradise Drifters regisseerde, onder leiding van René Duursma (Filmvereniging Groningen). Ze delen de onzekerheden, twijfels en de praktische gang van zaken die komen kijken bij het maken van een tweede film. Interessant voor (opkomende) makers, maar evengoed voor iedereen die benieuwd is naar het maakproces van film, en de praktische en artistieke keuzes daarachter.

Deze masterclass maakt deel uit van het Talent & Industry-programma. Kosten voor het bijwonen van de masterclass zijn inbegrepen bij de makerspas. Losse tickets à 8 euro zijn verkrijgbaar tijdens de reguliere kaartverkoop (vanaf 22 februari).