20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Docu Special: In Dienst van de Vrede (+nagesprek)

DNK Filmhuis

Regie: Jelmar Hoekstra Speelduur: 60 min Pauze: nee

Op donderdag 25 april organiseren we bij DNK Filmhuis de eenmalige Docu Special: In Dienst van de Vrede. Voorafgaand aan de film kun je genieten van een kop koffie/thee (op vertoon van je ticket). Na de film zal er een nagesprek plaatsvinden met regisseur Jelmar Hoekstra en veteraan én Assenaar Tjeerd Geerts.

In 1979 kreeg Nederland het verzoek om deel te nemen aan de United Nations Interim Force in Libanon ook wel UNIFIL genoemd. Hier waren ruim 9.000 Nederlandse militairen  actief over een periode van zo’n 6 jaar. Het was een bijzondere missie, waar de vaak dienstplichtige soldaten in terecht kwamen. Onder de teruggekeerde Unifil veteranen is een grote groep die met PTSS kampt en dit vaak pas op latere leeftijd heeft ontdekt. Na de gebeurtenissen op 7 oktober 2023 in Israël en Gaza zijn er ook weer spanningen en dagelijkse  beschietingen aan de Libanees/Israëlische grens. NOS correspondent Daisy Mohr en Midden-Oosten expert Nicolaos van Dam geven de nodige achtergrond  informatie om deze lastige machtsverhouding uit te leggen, afgewisseld met vaak uniek archief  materiaal.

Nagesprek met regisseur Jelmar Hoekstra en veteraan én Assenaar Tjeerd Geerts
Regisseur Jelmar Hoekstra gaat in nagesprek met veteraan én Assenaar Tjeerd Geerts. Zij beantwoorden vragen uit de zaal en Hoekstra vertelt meer over hoe de film is gemaakt.

Let op: het ticket voor deze special is inclusief een kopje koffie/thee voorafgaand aan de filmvertoning.

selecteer datum en tijd

NL = Nederlands gesproken (zonder ondertiteling) | OV = Originele Versie (bij niet Nederlandstalige-films met Nederlandse ondertiteling) | LSR = Laser Vision
Let op: Tickets zijn uitsluitend online te koop | Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Eerstvolgende update:

arrangementen en aanbiedingen

U kunt verschillende opties kiezen en arrangementen boeken bij deze voorstelling.
Deze komt u automatisch tegen in het bestelproces.