20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Dokter in de zaal

Allergieën bij jonge kinderen

Genre: Actualiteit

Allergieën bij jonge kinderen is een complex onderwerp, waar nog altijd veel misverstanden over bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat het juist goed is om je kind op jonge leeftijd al ei en pindakaas te geven? En weet je waarom een goede behandeling van eczeem kan helpen om te voorkomen dat je kind een allergie ontwikkelt?

Kinderarts Jasper Broens en kinderverpleegkundige Renate Thijen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) gaan dieper in op deze vragen tijdens de talkshow Dokter in de zaal. Deze editie staat volledig in het teken van allergieën bij jonge kinderen. In Nederland heeft vier tot zes procent van de kinderen een voedselallergie. We kunnen de kans verkleinen dat iemand een voedselallergie krijgt op jonge leeftijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het deels te voorkomen is dat iemand een pinda- of kippenei-allergie krijgt.

Deze informatieve avond is onderdeel van de talkshowserie Dokter in de zaal, die DNK in samenwerking met het WZA organiseert. Tijdens de avond vertelt een WZA-arts in heldere taal wat het betekent als jij of je naaste een bepaalde ziekte of aandoening krijgt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Deze activiteit staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze activitieten ga je naar agenda & tickets