20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Kinderboekenfestival TimBoekToe
case | Festival

Kinderboekenfestival TimBoekToe vond dit jaar weer plaats in DNK. Niemand minder dan de bekende YouTubers én winnaars van de Kinderjury 2022 Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) waren van de partij. Ook konden kinderen kennis maken met kinderboekenschrijvers Edward van de Vendel, Marc ter Horst, Maren Stoffels, Pieter Koolwijk, illustrator Georgien Overwater en dichter Kasper Peters.

6 Kinderboekenschrijvers 2 YouTubers 2 Festivallijnen 500 Verkochte kaarten 8 Provincies waar bezoekers vandaan kwamen
Foto's: Maurice Vos

Gi-ga-groen!

Bij TimBoekToe konden kinderen in de wereld van de jungle duiken, helemaal binnen het thema van de Kinderboekenweek ‘Gi-ga-groen!’. Dieren en natuur stonden centraal binnen dit thema. Met allerlei verschillende boeken konden kinderen in het thema duiken; van prentenboeken tot zelfleesboeken. Het kinderboekenweekgeschenk was dit jaar het boek Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen geschreven door Andy Griffiths. De illustraties kwamen van Terry Denton en de vertaling is van de hand van Edward van de Vendel, die ook aanwezig was tijdens TimBoekToe.

Het was een genot om hier aan mee te mogen doen!

Pieter Koolwijk

Over TimBoekToe

TimBoekToe is een jaarlijks terugkerend festival in de Kinderboekenweek in DNK. Kinderen kunnen tijdens TimBoekToe kennis maken met hun favoriete schrijvers, workshops volgen en natuurlijk nieuw leesvoer kopen en laten signeren. Groenrijk Assen heeft dit jaar de aankleding verzorgd van TimBoekToe en het Vincent van Gogh college heeft houten kunstwerken in de vorm van insecten gemaakt. Tot slot is er voor dit evenement samengewerkt met Pabo Groningen en Assen van NHL Stenden.

nog niet uitgekeken? kijk gerust nog even verder

bekijk onze locaties