20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Vacature: Playing Captain Educatie (20-24 uur per week)

In De Nieuwe Kolk (DNK) stappen jaarlijkse zo’n 500.000 bezoekers in de wondere wereld van theater, bioscoop, horeca en bibliotheek in één. Wij organiseren en faciliteren voor instellingen, inwoners en bedrijven van Assen een uiteenlopend aanbod van podiumkunst, film, informatie en maatschappelijke en zakelijke activiteiten, waarvan op jaarbasis ruim 700 educatieve activiteiten. Heb je passie voor en ervaring in coachende, leidinggevende functie en heb je affiniteit met cultuureducatie en in het bijzonder op het gebied van leesbevordering? Lees dan verder.

Wat ga je doen?

Je bent Playing Captain van het team Educatie, die bestaat uit vier medewerkers. Deze afdeling richt zich op taal, lezen, digitale vaardigheden en cultuur in de kinderopvang en het voorschoolse, primair en voortgezet onderwijs. We zoeken een manager die het beste uit het team weet te halen, mensen weet te motiveren en inspireren en accenten en prioriteiten kan aangeven waar nodig. Je houdt van bouwen, ontwikkelen en verbinden en met jouw duidelijke visie op samenwerken faciliteer je jouw team waar nodig, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Daarnaast weet je afspraken te maken en te borgen met onderwijs- en kinderopvanginstellingen en andere (netwerk)partners in de gemeente Assen

Jouw werkzaamheden in een notendop:

 • Je faciliteert het team Educatie op een coachende manier;
 • Je borgt en actualiseert zakelijke afspraken met externe partners;
 • Je bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening;
 • Je concretiseert het beleid, de jaarplannen en de begroting voor het team Educatie en bewaakt de voortgang hiervan;
 • Het coördineren en monitoren van de afdeling en de afdelingsplannen is een deel van de werk;
 • Je initieert de ontwikkeling van een doorgaande lijn op het gebied taal, lezen en digitale geletterdheid van 0-16 jaar;
 • Je verkent en initieert nieuwe producten en diensten. Je bent gesprekspartner voor schooldirecties en andere (netwerk)partners;
 • Je draagt zorg voor het accountmanagement; je bent verantwoordelijk voor duidelijke en heldere afspraken en het accountmanagement met de partners.

 

Wat breng je mee?

 • Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden op verschillende niveaus;
 • Jouw aangeboren netwerkvaardigheden waardoor je eenvoudig jouw weg weet te vinden tijdens bijeenkomsten en gelegenheden;
 • Jouw kwaliteit om goed te kunnen luisteren en observeren, om zo eenvoudig het grotere plaatje te kunnen zien;
 • Jouw overkoepelende visie betreft educatie en het faciliteren van een team;
 • Jouw uitgebreide en actuele kennis van het onderwijs;
 • Jouw vermogen om de juiste prioriteiten stellen vanuit jouw helicopterview;
 • Jouw besluitvaardigheid;
 • Jouw ervaring in het aansturen en verbinden van een team op faciliterende manier;
 • Jouw ervaring in het vak en een achtergrond in taal en lezen;
 • Jouw verantwoordelijkheidsgevoel en eigenaarschap voor wat je zegt en wat je doet.

Wat bieden we?

Bij De Nieuwe Kolk gebeurt het! We bieden je dan ook een afwisselende baan voor 20 tot 24 uur per week in een unieke, veelzijdige en ambitieuze culturele organisatie. Je komt te werken in een unieke werkomgeving: enerzijds in het brede onderwijsveld in Assen waar De Nieuwe Kolk actief is, anderzijds op in De Nieuwe Kolk, een modern gebouw met twee theaterzalen, vijf filmzalen, een grote bibliotheek en veel werk- en ontmoetingsplekken. De Nieuwe Kolk beschikt over de nieuwste (digitale) voorzieningen en staat in het stadshart van Assen, op loopafstand van het station.

Als Playing Captain Educatie heb je een functie met veel afwisseling, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en werk je met enthousiaste en betrokken collega’s in een informele en open sfeer. Je hebt de vrijheid om zelf je werk in te richten. Een goede balans tussen werk en privé is voor ons belangrijk, je werktijden kun je dan ook in overleg bepalen en thuiswerken is mogelijk.

Ben je werkzaam bij De Nieuwe Kolk, dan kun je gebruik maken van duurzame werknemersvoordelen, zoals een fietsplan en flexibel thuiswerkbeleid. Ook ontvang je kortingen op activiteiten, voorstellingen en films.

We bieden een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring. Je krijgt een contract voor een jaar, met de intentie om het dienstverband na dat jaar om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Meer weten of solliciteren?

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het profiel? Dan gaan we graag met jou in gesprek! Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Janneke Hidding via hrm@dnk.nl.

Je motivatiebrief en cv kun je mailen naar sollicitatie@dnk.nl onder vermelding van ‘sollicitatie Playing Captain Educatie’. Je kunt je sollicitatie uiterlijk 1 oktober 2023 aanleveren.