20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Vacature: Lees- en mediaconsulent VO  (22 uur per week)

In De Nieuwe Kolk (DNK) stappen jaarlijkse zo’n 500.000 bezoekers in de wondere wereld van theater, bioscoop, horeca en bibliotheek in één. Wij organiseren en faciliteren voor instellingen, inwoners en bedrijven van Assen een uiteenlopend aanbod van podiumkunst, film, informatie en maatschappelijke en zakelijke activiteiten, waarvan op jaarbasis ruim 700 educatieve activiteiten. De Nieuwe Kolk werkt intensief samen met scholen, om het lezen te stimuleren en om de kansengelijkheid te bevorderen. We zijn op zoek naar een Lees- en mediaconsulent die zich richt op het voorgezet onderwijs. Heb jij ervaring in het werken met jongeren (12-16 jaar) en docenten? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als lees- en mediaconsulent VO ben je onderdeel van het team Educatie, die bestaat uit vier medewerkers. Deze afdeling richt zich op taal, lezen, digitale vaardigheden en cultuur in zowel de kinderopvang als het voorschoolse, primair en het voortgezet onderwijs. Als lees- en mediaconsulent VO werk je samen met scholen in voortgezet onderwijs aan leesbevordering en mediawijsheid, met als doel het terugdringen van taalachterstanden en op het vergroten van leesplezier bij jongeren.

Jouw werkzaamheden in een notendop:

 • Je laat jongeren leesplezier ervaren;
 • Je adviseert over leesbevorderingsactiviteiten en –projecten;
 • Je voert leesbevorderingsactiviteiten en –projecten uit.
 • Je ontwikkelt en voert beleid over leesbevordering en leesplezier uit;
 • Je maakt jongeren mediawijs en draagt bij aan hun geletterdheid;
 • Je helpt mee met het blijvend verbeteren en vernieuwen van de dienstverlening van de afdeling Educatie;
 • Je werkt met de doelgroep 12-16 jaar;
 • Kortom, een afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is.

Wie ben jij en wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond, op het gebied van onderwijs (PABO) of bibliotheekwerk (Informatiedienstverlening en -Management: IDM);
 • Het certificaat Leesconsulent van Kunst van Lezen en het diploma Mediacoach zijn wenselijk;
 • Je hebt affiniteit met onderwijs, educatie en kinderen;
 • Ervaring in het voorgezet onderwijs is een pré;
 • Je kan docenten inspireren en adviseren over de invulling van het lees- en taalbeleid op de scholen;
 • Je hebt kennis van jeugdliteratuur en leesbevordering;
 • Je bent digitaal vaardig, kan werken met een tablet of een smartboard en bent actief op social media;
 • Je bent ondernemend, flexibel, innovatief, resultaatgericht en kan goed organiseren;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat bieden we?

Bij De Nieuwe Kolk gebeurt het! We bieden je dan ook een afwisselende baan voor 22 uur per week in een unieke, veelzijdige en ambitieuze culturele organisatie. Je komt te werken in een unieke werkomgeving: enerzijds in het brede onderwijsveld in Assen waar De Nieuwe Kolk actief is, anderzijds op in De Nieuwe Kolk, een modern gebouw met twee theaterzalen, vijf filmzalen, een grote bibliotheek en veel werk- en ontmoetingsplekken. De Nieuwe Kolk beschikt over de nieuwste (digitale) voorzieningen en staat in het stadshart van Assen, op loopafstand van het station.

Als lees- en mediaconsulent VO heb je een functie met veel afwisseling, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en werk je met enthousiaste en betrokken collega’s in een informele en open sfeer. Je hebt de vrijheid om zelf je werk in te richten. Een goede balans tussen werk en privé is voor ons belangrijk, je werktijden kun je dan ook in overleg bepalen en thuiswerken is mogelijk.

Ben je werkzaam bij De Nieuwe Kolk, dan kun je gebruik maken van duurzame werknemersvoordelen, zoals een fietsplan en flexibel thuiswerkbeleid. Ook ontvang je kortingen op activiteiten, voorstellingen en films.

We bieden een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring. Deze functie is ingeschaald in schaal 7 conform CAO Openbare Bibliotheken. Je krijgt een contract voor een jaar, met de intentie om het dienstverband na dat jaar om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Meer weten of solliciteren?

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het profiel? Dan gaan we graag met jou in gesprek! Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Janneke Hidding via hrm@dnk.nl.

Je motivatiebrief en cv kun je mailen naar sollicitatie@dnk.nl onder vermelding van ‘sollicitatie lees- en mediaconsulent VO ’. Je kunt je sollicitatie uiterlijk 01 oktober 2023 aanleveren.