The Elvis Concert 2018-Christmas Edition

met: Dwight Icenhower, Bob Lanning e.a.

The Elvis Concert 2018-Christmas Edition

‘This is as close as it gets!’ De originele muzikanten van Elvis Presley, waaronder drummer Bob Lanning en percussionist Eddie Graham, brengen je vanavond de onmiskenbare Presley sound, met de parels uit de Elvis catalogus, waaronder natuurlijk diverse hits maar ook het werk dat minder bekend is. Samen met andere topmuzikanten en de 36-jarige ETA Dwight Icenhower maken ze er een fantastisch muziekfeest van voor jong en oud!

Volle zalen, lovende kritieken en een dolenthousiast publiek bewijzen het: dit is dé ultieme Elvis ervaring! Op veler verzoek is dit een speciale KERST editie van THE ELVIS CONCERT in samenwerking met de  Barcelona Big Band. Dit is een van de vijf exclusieve shows in Nederland!

Deze unieke productie mag zich nu de meest populaire Elvis show in Nederland noemen. Hoeksteen van de show is de fantastische DWIGHT ICENHOWER, die door Elvis' erfgenamen is verkozen tot ’s werelds beste Elvis tribute artiest.

Het mag als markant gezien worden dat Elvis’ originele muzikanten betrokken zijn bij deze productie. Zo is daar BOB LANNING, Elvis’ drummer bij 63 shows in Las Vegas en in Houston. Lanning is te horen op de klassieke LP ‘On Stage – February 1970’. Maar ook Elvis’ fenominale percussie speler EDDIE GRAHAM is van de partij. Hij werkte met Elvis tussen 1969 en ’72, en hij is te zien in de populaire concert-film ‘Elvis – That’s The Way It Is’ uit 1970.

Special guest is Elvis’ vriendin MINDI MILLER. In het midden van de jaren zeventig deelde ze lief en leed met Elvis. Ze was ook met hem op toernee, en samen spraken ze uren over onderwerpen als filosofie en geloof. Ze zag de grote kunstenaar op het podium, maar ook het kwetsbare mens dat erachter schuil ging. Ze maakte Elvis mee zoals weinigen dat gedaan hebben. Mindi was ook één van de weinige ex-vriendinnen die uitgenodigd werd voor Elvis’ begrafenis. Bij de shows in december geeft Mindi een uniek inzicht in de mens Elvis, zoals hij privé was.

Muzikaal staat u een verrassing te wachten. In plaats van een standaard Elvis show met de gebruikelijke nummers, komt The Elvis Concert in december met een concept dat nog nooit eerder is gedaan. Muzikale duizendpoot dirigent IVAN KOVACEVIC uit Belgrado heeft nieuwe arrangementen geschreven op Elvis’ muziek. Ivan heeft naar alle Elvis platen geluisterd, en heeft hier verrassende keuzes uit gehaald - Niet alleen de hits, maar ook soundtrack nummers en B-kantjes. Hij heeft deze songs terug gebracht tot hun essentie, en gedoopt in een sausje New Orleans, met invloeden van blues, jazz en cajun. Het resultaat is fris, vernieuwend en lekker uitdagend. Samen met het fenominale BARCELONA BIG BAND blazen ze de muziek van Elvis op een verrassende manier nieuw leven in – zo heeft u de muziek van Elvis nog niet eerder gehoord!

Samen met Dwight Icenhower, Bob Lanning, Eddie Graham en de Barcelona Big Band gaat u op een muzikale ontdekkingsreis die voor altijd laat zien dat de muziek van Elvis springlevend en tijdloos is. Een unieke show voor Elvis fans en iedere muziekliefhebber! Op deze avond wordt het grootste rock icoon aller tijden geëerd.

Na elk concert krijgt het publiek de kans om de muzikanten te ontmoeten, vragen te stellen, handtekeningen te laten zetten of een selfie te nemen tijdens een meet & greet. Een unieke kans om kennis te maken met mensen die Elvis persoonlijk hebben gekend! Of, zoals een fan het stelde: “One handshake away from the King”.

Dit gezelschap is geen onderdeel van de programmering van DNK, maar je kan wel bij ons terecht voor entreekaarten voor deze productie.