Laaggeletterdheid op de werkvloer

Werkgeversconferentie ‘Laaggeletterdheid op de werkvloer’ - op uitnodiging

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd. Van deze groep zijn er ongeveer 740.000 werknemers die zoveel moeite met lezen en schrijven hebben dat zij onvoldoende kunnen functioneren in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Assen telt 8.000 tot 9.000 (!) mensen die slecht kunnen lezen en schrijven.

Niet iedereen is op de hoogte van deze cijfers en het feit dat ze zo hoog liggen. De gevolgen van laaggeletterdheid, zoals vaker ziek zijn, meer zorg vragen en minder ambities hebben, kost de Nederlandse maatschappij jaarlijks een miljard euro. Wat is hier aan te doen?

Meer informatie over dit onderwerp en de problemen voor werknemers en werkgevers staan beschreven in dit onderzoek door PwC

Werkgeversconferentie ‘Laaggeletterdheid op de werkvloer’ – op uitnodiging 
Om werkgevers van meer informatie te voorzien rondom laaggeletterdheid op de werkvloer en de ondersteuning die hierbij mogelijk is, is er op dinsdag 6 februari de werkgeversconferentie ‘Laaggeletterdheid op de werkvloer’ in De Nieuwe Kolk. De conferentie is uitsluitend op uitnodiging te bezoeken. Heeft u een uitnodiging ontvangen voor de conferentie? Reserveer dan onderaan deze pagina uw ticket.

Onderzoek in de gemeente Assen
Wat weet u over laaggeletterdheid op de werkvloer? Graag zouden we u willen vragen deze enquête, bestaande uit slechts 5 vragen, in te vullen.