VERPLAATST - Laaggeletterdheid op de werkvloer

De Werkconferentie Laaggeletterdheid op de werkvloer wordt verplaatst. Dit heeft te maken met een belangrijke toevoeging aan het programma. Dit zijn de onderzoekers die door de provincie Drenthe zijn aangewezen om onderzoek te doen naar de stand van zaken van laaggeletterdheid in Drenthe. Zij zijn 6 februari helaas niet beschikbaar. Over een aantal maanden, wanneer ook de eerste uitkomsten bekend zijn, zal de conferentie plaatsvinden op een nieuwe datum.

werkgeversconferentie

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar laaggeletterd. Van deze groep zijn er ongeveer 740.000 werknemers die zoveel moeite hebben met lezen en schrijven dat zij onvoldoende kunnen functioneren in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Assen telt ongeveer 6.000 (!) mensen die slecht kunnen lezen en schrijven.

Om werkgevers van meer informatie te voorzien rondom laaggeletterdheid op de werkvloer en de ondersteuning die hierbij mogelijk is, is er op dinsdag 6 februari de werkgeversconferentie ‘Laaggeletterdheid op de werkvloer’ in De Nieuwe Kolk.

Werkgevers ervaren wat het belang is van geletterde werknemers binnen het bedrijf en hoe kosten bespaard kunnen worden door laaggeletterdheid aan te pakken.

Aanmelden kan tot 2 februari 2018, toegang tot de conferentie is gratis.

Meld je hier aan

programma

De conferentie wordt georganiseerd door: Ronald Obbes (Citymanager Assen), Michel Berends (Provinciale Staten), Martin Sagel (PVDA Assen), Ankie Benjamins (Taalhuis Assen in DNK, Gemeente Assen) en Gerda de Vries (DNK).

 

onderzoek in de gemeente Assen

Wat weet u over laaggeletterdheid op de werkvloer? Graag zouden we u willen vragen om 5 vragen te beantwoorden. 

Start enquête

vlog