De zomer is in volle gang en wij genieten van vele filmpremières, diverse locatievoorstellingen en eindelijk wat meer tijd om met een boek in de tuin of op een strandstoel te kruipen. Heerlijk! Na de zomer openen we het nieuwe seizoen feestelijk op zondag 8 september. Dit keer doen we dat niet alleen in het theater, maar met een een dag vol leuke activiteiten en spraakmakende events.

Speciaal voor deze feestelijke dag is de bibliotheek open!

Het programma

11:00 - Kleuterbios: Thomas de Stoomlocomotief (inloop vanaf 10:15)
13:00 - Opnames Kolkende Taal in het LeesCafé
14:00 - Opnames Kolkende Taal in het LeesCafé
14:00 - JackLab demonstratie in het Cultuurportaal
14:30 - Preview feelgood-musical in het TheaterCafé
15:00 - Opnames Kolkende Taal in het LeesCafé
15:00 - WAD Live met het Noordpoolorkest (o.l.v. Reinout Douma) en Rob Buiter
16:00 - Opnames Kolkende Taal in het LeesCafé

Na afloop van de voorstelling WAD, livemuziek van Leon Moorman & Co in het TheaterCafé.

Kolkende Taal

Het nieuwe seizoen starten we met een compleet nieuw format voor het televisieprogramma Kolkende Taal. Vanaf september is Kolkende Taal een cultuurprogramma voor heel Drenthe met een nieuwe presentatrice: Cunera van Selm.

1ste opname 8 september, uitzending op woensdag 11 september: Italië

2de opname 8 september, uitzending op woensdag 25 september: literair theaterconcert Spetterende Letteren

3de opnames 8 september, uitzending op woensdag 9 oktober: Kinderboekenweek

4de opnames 8 september, uitzending op woensdag 23 oktober: Halloween in Drenthe

Kleuterbios: Thomas de Stoomlocomotief

Op zondag 8 september (inloop vanaf 10:15) wordt er in de bioscoop een van de allerleukste kinderfeesten georganiseerd, namelijk de Kleuterbios, met deze keer de kinderfilm Thomas de Stoomlocomotief, Opgraven & Ontdekken! Vooraf de film is er van alles te beleven, zoals gezellige spelletjes, schmink en een JackLab activiteit. Na afloop gaan de kinderen naar huis met een heus filmdiploma!

De Peuter- en Kleuterbioscoop is speciaal voor kinderen die voor de eerste keer naar een bioscoopfilm gaan. Tijdens de voorstelling wordt het geluid van de film iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. Niemand hoeft dus bang te zijn in het donker!

WAD live

‘Wad live’ is een hommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Met het in Assen zo geliefde 42-koppige Noordpoolorkest voor het filmdoek en Radio 1-verslaggever Rob Buiter als verteller voltrekt zich een uniek filmconcert. In ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ zie je het Waddengebied zoals je het nog nooit hebt gezien.