De zomer is in volle gang en wij genieten van vele filmpremières, diverse locatievoorstellingen en eindelijk wat meer tijd om met een boek in de tuin of op een strandstoel te kruipen. Heerlijk! Na de zomer openen we het nieuwe seizoen feestelijk op zondag 8 september. Dit keer doen we dat niet alleen in het theater, maar met een een dag vol leuke activiteiten en spraakmakende events.

Het programma

11:00 - Kleuterbios: Thomas de Stoomlocomotief
13:00 - Opnames Kolkende Taal in Leescafé
14:00 - Opnames Kolkende Taal in Leescafé
14:00 - JackLab demonstratie in het Cultuur Portaal
14:30 - Preview feelgood musical in Theatercafé
15:00 - Opnames Kolkende Taal in Leescafé
15:00 - WAD Live door Ruben Smit en het Noordpool Orkest o.l.v. Reinout Douma
16:00 - Opnames Kolkende Taal in Leescafé

Na afloop voorstelling WAD live muziek van Leon Moorman & Co in Theatercafé.

Kolkende Taal

Het nieuwe seizoen starten we met een compleet nieuw format voor het televisieprogramma Kolkende Taal. Vanaf september is Kolkende Taal een cultuurprogramma voor heel Drenthe met een nieuwe presentatrice: Cunera van Selm.

1ste opname 8 september, uitzending op woensdag 11 september: Italië

2de opname 8 september, uitzending op woensdag 25 september: literair theaterconcert Spetterende Letteren

3de opnames 8 september, uitzending op woensdag 9 oktober: Kinderboekenweek

4de opnames 8 september, uitzending op woensdag 23 oktober: Halloween in Drenthe

Kleuterbios: Thomas de Stoomlocomotief

Op zondag 8 september wordt er in de bioscoop een van de allerleukste kinderfeesten georganiseerd, namelijk de Kleuterbios, met deze keer de kinderfilm Thomas de Stoomlocomotief, Opgraven & Ontdekken! Vooraf de film is er van alles te beleven, zoals gezellige spelletjes, schmink en een JackLab activiteit. Na afloop gaan de kinderen naar huis met een heus filmdiploma!

De Peuter- en Kleuterbioscoop is speciaal voor kinderen die voor de eerste keer naar een bioscoopfilm gaan. Tijdens de voorstelling wordt het geluid van de film iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. Niemand hoeft dus bang te zijn in het donker!

WAD live

‘Wad live’ is een hommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Met het in Assen zo geliefde 42-koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en regisseur Ruben Smit als verteller voltrekt zich een uniek filmconcert. In ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ zie je het Waddengebied zoals je het nog nooit hebt gezien.