ROODPALEIS

DNK staat midden in de samenleving en vindt maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk. Verschillende activiteiten, evenementen en voorstellingen met een zogeheten maatschappelijk karakter worden in DNK georganiseerd.

Het huisgezelschap ROODPALEIS van DNK speelt daarin ook een belangrijke rol. ROODPALEIS repeteert, ontwikkelt en speelt onder meer voorstellingen in Theater DNK.  Het gezelschap staat onder leiding van Betsy Torenbos. Torenbos, in Drenthe geboren, is van oorsprong danseres en ontwikkelde zich tot choreograaf, theater-en filmmaker en regisseur. ROODPALEIS richt zich nu op actuele maatschappelijke thema’s, zoals eenzaamheid onder jongeren en ouderen, de generatiekloof en gezondheidsvraagstukken. ROODPALEIS wil aan deze onderwerpen een eigen draai geven, zodat het publiek anders tegen deze thema’s gaat aankijken.

ROODPALEIS heeft zich naar aanleiding van Onder één dak verder verdiept in het werk van Fabricius en andere schrijvers. Het humanistisch perspectief van Fabricius en Taylor (Adres Onbekend) sluit naadloos aan bij de artistieke visie van ROODPALEIS: op respectvolle en kunstzinnige wijze een stem geven aan het bewogen leven van de oudere generaties, op zo’n manier dat er emotionele verbinding ontstaat met het publiek – jong en oud.

Voorstellingen en workshops
Vorig seizoen bracht ROODPALEIS op gepassioneerde wijze verhalen van mensen samen in een reeks van voorstellingen. De voorstellingen kregen vorm tijdens ontmoetingen waar ouderen, jongeren en vluchtelingen met elkaar in gesprek gingen. Dit seizoen staan kleinere projecten op het programma die samen met DNK worden bedacht en ontwikkeld. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor het theaterstuk Kleine Tederheden met vaste dramaturg en tekstschrijver Jo Willems. De verwachte première van deze voorstelling is najaar 2019, de scenes komen voort uit workshops met verschillende bevolkingsgroepen uit Assen en omgeving. Op 24 mei 2018 schreef Eric Nederkoorn een mooi artikel over het werk van ROODPALEIS in het Dagblad van het Noorden. Lees hier het hele artikel.

ROODPALEIS op Zolder
ROODPALEIS wil de samenleving empathischer maken door middel van theater, open huis/ salons en ontmoetingen op deze 3e verdieping van de Actium ruimte. Deze plek is inmiddels ROODPALEIS op zolder gedoopt!

meer informatie?

Wil je meer weten over ROODPALEIS, bezoek dan de website: http://www.roodpaleis.nl/