Kinderboekenweek 2020

Van woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober is het weer feest tijdens de Kinderboekenweek en zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen bij DNK rondom schrijvers en boeken.

En dit feestje wil je niet missen! Je kunt meedoen aan de expeditie Teletrotters & Temponauten, de stickerspeurtocht bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling, de quiz ‘De zin van het boek’, waarbij je een leuk cadeautje krijgt als je de quiz invult en inlevert, en ook vind je in de Bibliotheek alle bekroonde kinderboeken en het spel ‘En toen?’ op de Touch tafel en wand.

Maar dat is niet alles! Op zaterdag 10 oktober staat DNK in het teken van de Kinderboekenshow Timboektoe. Ondanks de bijzondere omstandigheden staat er weer een spetterend programma klaar. Dit jaar bestaat Timboektoe uit twee onderdelen. Duik mee de geschiedenis in en geniet van een optreden van kinderboekenschrijver en meesterverteller Jacques Vriens of beleef de muzikale theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’. Ben jij klaar voor een reis terug in de tijd?

Optreden Jacques Vriens
11:00 | Rabo Zaal | 8+
Jacques is een enthousiast verteller, voorlezer én toneelspeler, dus het belooft een grappig, spannend en gezellig uurtje te worden. Hij neemt je mee in de wereld van kinderboeken, langs de meest spannende verhalen én hij vertelt wat hem heeft geïnspireerd om schrijver te worden. Natuurlijk mag je hem na afloop al jouw prangende vragen stellen.
Het optreden van Jacques Vriens is gratis bij te wonen. Reserveer je ticket(s) hier.

Oorlogsgeheimen
14:00 | Grote Zaal | 9+
Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Een mooie, muzikale voorstelling naar het bekroonde boek van Jacques Vriens. Mét exclusieve inleiding door Vriens zelf.
Tickets voor de voorstelling reserveer je hier.

Quiz: De zin van het boek

In de bibliotheek ligt de Quiz: De zin van het boek voor je klaar, of je hebt hem al op school gekregen. Op het quiz-formulier staan 40 zinnen die verwijzen naar of te maken hebben met een van de bekroonde boeken van dit jaar. Zet het nummer van de zin in het ronde vakje van het bijbehorende boek. Klaar? Kom dan naar de balie van De Nieuwe Kolk en lever daar het ingevulde quiz-formulier in. Je krijgt dan een klein cadeautje.

Hebben jouw klasgenootjes de quiz ook ingeleverd, dan win je misschien wel de klasprijs. Want de klas met de meeste kinderen die een quiz-formulier hebben ingeleverd, maken kans op een extra prijs.

Het spel ‘En toen?’

Met het spel ‘En toen?’ op de Touch tafel en wand in de bibliotheek lees je spannende verhalen over ridders, verplaats je je in oorlogstijd of kom je van alles te weten over de Oudheid.

Hoe werkt het spel?

  1. Je ziet op een tijdbalk de tien tijdvakken uit de geschiedenis.
  2. Je kiest een van de tien tijdperken. Je kunt nu een fotopuzzel maken. Als je de puzzel hebt opgelost volgt er een leestekst met een vraag over de gekozen periode.
  3. Je kunt nu een ander tijdvak op de tijdbalk kiezen.
  4. Als je alle tijdvakken hebt gemaakt dan behoor je tot het tijdperk van ‘Winnaars en Kampioenen’.