.

.

Decembermaand in DNK!

Het is kerstvakantie in DNK! En natuurlijk hoef jij je niet te vervelen, want er is weer heel wat te beleven. Zo is de bioscoop de hele schoolvakantie van vroeg tot laat geopend! Dat betekent dus een boordevolle kerstprogrammering met voor ieder wat wils. En natuurlijk hebben de bibliotheek en het theater ook zeer leuke activiteiten op het programma staan. Dus als jij tussen alle kerstdiners en oliebollen nog even tijd over hebt... dan je bij DNK aan het juiste adres! Jij hoeft je in ieder geval niet te vervelen deze vakantie.

DNK is een cultuurcentrum gevestigd in De Nieuwe Kolk in Assen, gelegen aan de kop van de Vaart. In het gebouw bevinden zich een theater, bioscoop en bibliotheek.

In de Bioscoop

Voor zowel jong als oud staan er volop toffe films op het programma in deze kerstvakantie.

In de Bibliotheek

Inspiratie nodig voor een mooi kerstboek of een lekker kerstrecept?

Kruip jij deze kerstvakantie lekker op de bank met een goed boek? Of sla je aan het bakken met de meest bijzondere recepten? Er is voor elk wat wils, van kerstkookboeken tot knutselboeken en van winterse prentenboeken tot romantische kerstverhalen. Alle ingrediënten voor een fijne Kerst.

De beer en de nachtegaal
Katherine Arden

Heerlijk winters fantasyverhaal gebaseerd op Oost-Europese sprookjes en folklore, gesitueerd in een Russisch sneeuwlandschap.

Wintereiland
Jenny Colgan

De inwoners van het Schotse eiland Mure verheugen zich op het kerstfeest maar Flora moet haar ex-baas vertellen dat ze zwanger is van zijn kind. De Syrische vluchteling Saif viert met zoontjes voor het eerst kerst weg van huis en mist zijn vrouw.

Kerstdagen
Jeanette Winterson

Bundel met twaalf fantasierijke verhalen en twaalf recepten rond de kerstdagen, in Engelse sfeer.

Onder de Kerstboom

Zestien verhalen en gedichten van verschillende auteurs met als thema Kerstmis. Geschikt om voor te lezen aan kinderen tussen de vijf en negen jaar.

Een winter in Wenen
Petra Hartlieb

Als een kindermeisje rond 1911 een boek voor haar werkgever Arthur Schnitzler moet ophalen, ontmoet ze een leuke boekverkoper.

Moord in de Oriënt-Expres
Agatha Christie

Een klassieker. Poirot probeert de moord op een mede-passagier van de Oriënt-Expres, gepleegd nadat de trein is ingesneeuwd, op te lossen.

JackLab Kerst editie!

Ho ho ho alle kerstliefhebbertjes opgelet! Zondag 15 dec. is er een speciale Kerst Editie in het JackLab 🎄  Maak je eigen feestelijke minikerstboom van hout met de lasersnijder en versier de boom met de mooiste ballen, glitters en slingers! 

bestel tickets

Voorleesuurtjes

Op zondag 22 december beleef je Kerstmis met Boer Boris. Het is al bijna Kerstmis en Boer Boris vindt het de hoogste tijd voor een boom. Hij neemt de allergrootste mee die hij kan vinden... Dit voorleesmoment is speciaal voor kinderen van 3 - 5 jaar. 

Voor de kinderen van 5-7 wordt er gelezen uit Het boompje in het bos.

In het Theater

Kinky Boots: dé hit op hakken!

In deze hilarische, brutale en ontroerende musical erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. Dan komt Simon op zijn pad. De als bokser opgevoede Simon gaat het liefst door het leven als de flamboyante Lola. Om de fabriek te redden storten Charlie en 'Lola' zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting.

Een met prijzen overladen feel-good musical over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn, met swingende choreografieën en muziek van wereldster Cyndi Lauper.

Kinky Boots |  VR 27 DEC / ZA 28 DEC / ZO 29 DEC

bestel tickets

.

Cadeautips: onder de kerstboom

Psssttt... heb jij nog geen cadeau voor onder de kerstboom?
Wat dacht je van de DNK Filmpas - 5 keer naar de film voor slechts 35 euro. Of voor een eenmalig bezoek; de Bioscoop Cadeaubon.

Meer een theaterliefhebber? Dan is de Podiumcadeaukaart echt iets voor jou. Leuk om te geven én om te krijgen!

Voor de boekenwurmen is er een cadeaubon voor een bibliotheekabonnement.