jacklab

Ben je al eens in het JackLab, het laboratorium van Professor Jack, geweest? Professor Jack werkt hier soms nachtenlang aan nieuwe uitvindingen, want er is zoveel te ontdekken! Wat kun je bijvoorbeeld allemaal met een laser uitsnijden? Kun je alles wat je wilt uitprinten in 3D? Hoe moet je programmeren? Professor Jack gebruikt de nieuwste en spannendste technieken. En jij doet met hem mee!

De wereld verandert voortdurend en biedt volop nieuwe technische snufjes waarmee je dingen op een andere manier kunt maken. Het JackLab is dé hightech-proeftuin waar je deze nieuwe wereld leert kennen. Wees net als Professor Jack: gebruik je creativiteit en ontdek je talenten!

Volg een workshop!
Elke woensdagmiddag (van april tot oktober) en op zondagmiddag (van oktober tot april) is het JackLab in de Bibliotheek geopend. Stort je in de wondere wereld van Professor Jack en ontwerp en print een 3D-figuur, maak je eigen mp3-speler en nog veel meer!

Vier je verjaardag, hightech style!
Je verjaardagsfeestje vieren in het JackLab? Bereid je voor op een knallende middag vol plezier, spektakel en feestelijke hightech-snufjes. De kinderen op je feestje zullen er nog lang over napraten. En je krijgt als jarige ook nog een kadootje.

Je kunt kiezen uit de volgende thema’s:

  • LEGO WeDO
  • LittleBits
  • 3D printen
  • Laseren

Iedereen op je feestje krijgt te drinken en wat lekkers. En natuurlijk is er voor de jarige een cadeautje. Maak jouw kinderfeestje compleet met een feestje in het JackLab! Klik hier voor meer informatie.

"Ga mee op ontdekkingsreis met Professor Jack!"

voor en kinderen én volwassenen

Laat je 3D-ontwerp printen in het JackLab
Je hebt thuis een object ontworpen dat je met een 3D printer wilt uitprinten, maar je hebt geen 3D printer. Geen nood! In het JackLab staan geavanceerde 3D printers die jouw ontwerp printen. Je ontwerp uploaden en je print bestellen gaan eenvoudig, lees hier verder hoe je dit doet.

Open Inloop
Elke donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur kun je binnenlopen in het JackLab om vragen te stellen of zelf aan slag te gaan met laser snijden en 3D printen.

De kosten tijdens de Open Inloop zijn als volgt.

Open Inloop machinegebruik:
Opstartkosten leden bibliotheek - € 5,00
Opstartkosten leden tot 18 jaar - € 2,50
Opstartkosten niet-leden - € 10,00

Lasersnijder:
Laseren per uur - € 40,00
(na opstart per minuut af te rekenen)

3D printen:
Bestellingen gaan via 3dhubs.com.

Materiaalkosten:
3 mm berkentriplex, 50 x 85 cm - € 6,50
3 mm berkentriplex, 50 x 68 cm - € 5,50
6 mm berken multiplex, 50 x 85 cm - € 10,00
6 mm berken multiplex, 50 x 68 cm - € 9,00
3 mm golfkarton, plaat - € 2,00

Stickerfolie, per 25 cm - € 1,25