DNK blijft gesloten t/m 28 april

DNK annuleert alle grote publieksactiviteiten tot nadere order tot 1 juni en sluit Bioscoop, Bibliotheek en Theater tot en met 28 april

Het zal je niet ontgaan zijn, de maatregelen tegen de opkomst van het coronavirus raken ook de culturele sector. We betreuren het dan ook bijzonder, maar nemen gezien de situatie passende maatregelen die zijn weerslag hebben op de activiteiten, evenementen en voorstellingen van DNK. Tot onze grote spijt sluiten wij dan ook al onze voorzieningen tot en met 28 april.

We stellen de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers continu centraal en daarom is besloten dat de enige afdoende maatregel het sluiten van de voorzieningen is. Dit heeft helaas consequenties voor zowel het Theater, de Bioscoop als onze Bibliotheek.

Waarom dit besluit?
Met dit besluit volgen we de adviezen van het ministerie, RIVM en de brancheverenigingen. DNK heeft een maatschappelijke functie en we vinden de bijbehorende risico’s om een deel van onze activiteiten door te laten gaan te groot. De combinatie van functies en het feit dat DNK gevestigd is in een gebouw met meerdere gebruikers en publieksvoorzieningen (parkeergarage, fietsenkelder, e.d.), maakt dat publieksstromen onvoldoende kunnen worden gecontroleerd. Dit betekent dat de door de overheid opgelegde limiet van publieksaantallen niet kan worden gewaarborgd voor bezoekers van DNK.

Passende maatregelen
Natuurlijk zorgen we voor passende maatregelen om onze bezoekers zo goed mogelijk tegemoet te komen. De exacte maatregelen m.b.t. het ruilen of retourneren van tickets van DNK-voorstellingen, films en events ontvangen klanten via de mail.

Terugbrengen geleende materialen bibliotheek
Je kunt je boeken, dvd's en tijdschriften inleveren in de Boekenbussen. Deze staan in De Nieuwe Kolk (niet open op zaterdag en zondag), bij de Bruna in de wijk Marsdijk (de Boekenbus in de Jumbo van Marsdijk is tijdelijk verplaatst naar de Bruna) en bij Albert Heijn in de wijken Kloosterveen, Vredeveld en Peelo.

Voor alle geleende materialen geldt dat de uitleentermijn is verlengd. Heb je geleende boeken of andere materialen in huis, dan kun je die in ieder geval tot 1 juni houden. 

In de periode dat Bibliotheek DNK is gesloten lopen eventueel openstaande registraties in deze periode niet op.

Bibliotheek reserveringen
Wil je een boek of dvd reserveren uit de collectie van Bibliotheek DNK, dan kan dat online. Vanaf dat de Bibliotheek weer open is, heb je 7 dagen de tijd om je reservering op te halen.


Het is niet mogelijk om een boek of tijdschrift van een andere bibliotheek aan te vragen en te reserveren, want het uitwisselen van materialen door bibliotheken (IBL) is voor de komende periode stopgezet door de Koninklijke Bibliotheek.

DNK komt bij je thuis
Via dnk.nl/thuis biedt DNK allerlei online tips en activiteiten zodat je thuis kunt blijven doen wat je graag doet. Bekijk bijvoorbeeld de nieuwste filmtrailers, zoek een luisterboek of prentenboek uit of vind inspiratie voor thuisonderwijs.

Actuele informatie is 24 uur per dag te vinden op deze pagina. We hopen op je begrip en willen je vragen om niet te bellen met individuele vragen en nadere berichtgeving af te wachten.