Exclusieve lezing van meesterverteller Pieter Waterdrinker

Zaterdag 16 juni geeft Pieter Waterdrinker voorafgaand aan het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen in Dwingeloo een lezing over zijn Tsjaikovskistraat 40. Een autobiografische vertelling uit Rusland. Deze lezing is exclusief voor leden van bibliotheek en Literatuurclubs Drenthe. 
 
Pieter Waterdrinker (1961) woont al ruim een kwart eeuw in Rusland. Hij is correspondent voor De Telegraaf en schrijft essays voor Vrij Nederland. Daarnaast heeft hij een flink aantal romans op zijn naam staan. In Tsjaikovskistraat 40 neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Oktoberrevolutie van 1917.
☆☆☆☆☆ “Waterdrinker schrijft als een vuurstorm. Een superieur circus” – Elsevier. 
 
De lezing van Pieter Waterdrinker begint om 15.00 uur in Grand café De Brink in Dwingeloo. Na afloop is er een signeersessie.
 
Zomerzinnen duurt van 16.00 – 23.00 uur. Op verschillende locaties rond de brink zijn er interviews, voordrachten, muziekoptredens en workshops. O.a. Tommy Wieringa en Marieke Lucas Rijneveld komen. En Elke Geurts en Henk van Straten, twee gescheiden schrijvers die elkaar als ‘de verlatene’ en ‘de verlater’  een literaire spiegel voorhouden.
 
De normale toegangsprijs is € 22,50. In de voorverkoop kost een kaartje € 20,-.
Leden van bibliotheek en Literatuurclubs Drenthe betalen € 15,-. Deze speciale kortingskaart kun je alleen kopen via de website van Zomerzinnen met de kortingscode die ze via de e-mail hebben ontvangen. Zie voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop: www.zomerzinnen.nl

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe, Gemeente Westerveld, Nimus translations en Van der Velde Boeken.